RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Смертельна НП з російським судном у Чорному морі: з'явилися фото і нові подробиці

На борту прогулянкового катамарана, що перекинувся в море під Джубга (РФ), в якому знаходилися 44 людини, двоє з числа яких загинули, був спроектований і побудований в розрахунку на 10 чоловік.

Про це повідомив директор підприємства-виготовлювача і розробник проекту Дмитро Сребний, передає "Інтерфакс".

Катамаран проекту "Атолл" спроектовано і побудовано11 років тому. Він становить 10 метрів в довжину і 3,7 метра в ширину. Він розрахований на 10 осіб і відноситься до маломірних суден.

Директор підприємства-виготовлювача дивується, яким чином власникам судна вдалося посадити в нього десятки пасажирів. Він спробував пояснити аварію патологічною та злочинною жадібністю людей. Власник багаторазово переробляв судно і добудував на катамарані другу прогулянкову палубу, яка знизила стійкість.

За фактом аварії порушено кримінальну справу, власника і капітана судна затримано.

Відомо, що НП сталася приблизно в сотні метрів від берега - багато людей змогли самостійно допливти до суші.

Катамаран, який перекинувся в Чорному морі, був перевантажений в 3 рази.

"Це катер "Атолл", за останніми даними, там було 44 людини, кого-то до мене привезли, кого-то висадили в межах Блакитної бухти. Перевантаження був в три з гаком рази. Я своїх рятувальників відправив: 5 чоловік і медсестру. перших врятували дітей. Близько 10 дітей було тільки тих, яких мені привезли. Я підняв всі приватні кораблі, які у нас були: там рибалки всякі і брички, прогулянкові катери. І вони всі виїхали в район Блакитної бухти і врятували людей. Якби вчасно не схаменулися, могло б бути більше жертв", - розповів Life Shot директор пляжу "Джубга" Андрій Андреєв.

Як повідомляв "Апостроф", 24 березня в Полтавській області сталася надзвичайна подія на воді з компанією молодих людей: човен, на якому вони плавали, перекинулася.