RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Північна Корея заявила про випробування новітньої зброї: опубліковано фото

Північна Корея заявила, що в четвер, 1 серпня, пройшло перше випробування нової системи багаторазового запуску ракет, яка потенційно може збільшити її здатність вражати цілі в Південній Кореї і тамтешніх військових базах США.

Про це пише The Washington Post.

Повідомлення офіційного Центрального інформаційного агентства Північної Кореї відрізнялося від оцінки збройних сил Південної Кореї, яка прийшла до висновку, що було запущено дві балістичні ракети малої дальності.

У КНДР заявили, що був проведений випробувальний запуск керованого реактивного снаряда великого калібру нового типу. Відзначається, що Кім Чен Ин залишився задоволений результатами і вказав, що для сил, які стануть мішенню нової зброї, вона виявиться "неминучим лихом".

Пуски з східного прибережного міста Вонсан стали другим випробуванням зброї в Північній Кореї менш ніж за тиждень і були сприйняті як спроба підтримати тиск на Вашингтон і Сеул на тлі безвиході в ядерних переговорах. Пхеньян також висловив гнів з приводу запланованих військових навчань США і Південної Кореї.

На думку експертів, нове озброєння потенційно може представляти серйозну загрозу для оборони Південної Кореї. КНДР розміщує тисячі ракетних пускових установок і артилерійських знарядь поблизу свого кордону з Південною Кореєю.

Люди дивляться 31 липня по телевізору запуск північнокорейської ракети під час програми новин на залізничному вокзалі в Сеулі

Як повідомляв "Апостроф", після зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином президент США Дональд Трамп зробив дивну заяву з приводу санкцій. Він заявив, що хотів би зняти обмеження, але вони все-таки залишаться.