RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Убито сина бін Ладена, за якого обіцяли мільйон доларів: фото

31 липня стало відомо, що Хамза бін Ладен, син засновника терористичної організації "Аль-Каїда" Усами бін Ладена, мертвий.

Про це повідомили американські ЗМІ.

Американська преса посилається на неназвані особи в американській адміністрації. NBC News першими повідомили, що Білий дім переконаний, що Хамзу бін Ладена дійсно було убито в результаті операції, в якій взяли участь і США.

New York Times повідомляє, що операція була проведена протягом останніх двох рокв, але до недавнього часу не було переконливих доказів, що молодший бін Ладен дійсно мертвий.

При цьому президент США Дональд Трамп 31 липня на питання NBC News, чи відома йому інформація про смерть терориста, відповідати відмовився.

Раніше в цьому році Держдепартамент США охарактеризував Хамзу бін Ладена, якому, імовірно, було тридцять з гаком років, як "наміченого" наступника свого батька в терористичному угрупованню "Аль-Каїда".

За інформацію, яка б привела до затримання бін Ладена, США оголосили винагороду розміром в мільйон доларів.

Рішення про надання великої грошової винагороди було прийнято після того, як він почав розміщувати в інтернеті звукові та відео матеріали із закликами до своїх послідовників здійснювати напади на Сполучені Штати і їх союзників в якості помсти за вбивство свого батька в травні 2011 року в Пакистані спецпідрозділом США.

Одного із синів Усами бін Ладена було вбито під час операції із захоплення старшого бін Ладена. Третій син колишнього глави "Аль-Каїди" не був залучений у терористичну діяльність.

За повідомленням офіційної саудівської газети "Розум аль-Кура", Саудівська Аравія, де Хамза бін Ладен народився, позбавила його громадянства.

Про Хамзу бін Ладена, як про можливого наступника Усами, заговорили в 2016 році. Тоді ж він виступив зі зверненням до мусульманської молоді, закликавши вступати в ряди "Аль-Каїди на Аравійському півострові", що діє в Ємені, щоб "придбати необхідний досвід".

У липні 2016 року SITE публікував інформацію про те, що Хамза бін Ладен погрожує помститися США за вбивство батька. Він обіцяв очолити глобальний терор і боротьбу проти США і їх союзників: "Ми продовжимо атакувати вас із вашої країні і за кордоном за пригнічення народів Палестини, Афганістану, Сирії, Іраку, Сомалі, Ємену та інших мусульманських країн, які не хочуть його терпіти". Ватажок "Аль-Каїди" Айман аз-Зауахірі називав Хамзу бін Ладена "новим обличчям" цієї організації.

Як повідомляв "Апостроф", серед розсекречених ЦРУ матеріалів ліквідованого лідера "Аль-Каїди" Усами бен Ладена виявилося відео весілля його сина Хамзи.