RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Трамп вирішив купити найбільший в світі острів: розкриті цікаві деталі

Президент США Дональд Трамп хоче викупити у Данії Гренландію.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal, посилаючись на джерела, знайомі з ситуацією.

Відомо, що лідер Сполучених Штатів вже обговорював можливість покупки зі своїми радниками і адвокатами. Зокрема, він питав у них під час зустрічей, обідів і просто в швидкоплинних бесідах, чи можуть США купити Гренландію, і з цікавістю вислуховував, як ті висловлювалися про її багаті ресурси і геополітичне значення острова.

За словами співрозмовників видання, Трамп також просив адвоката в Білому домі вивчити цю ідею. Відзначають, що частина радників президента підтримали Трампа в його ідеї придбати острів, інші - "визнали її скороминущим захопленням, яке ніколи не буде реалізовано".

На початку вересня Трамп здійснить свій перший візит до Данії. Джерела стверджують, що поїздка не пов'язана з ідеєю можливої покупки Гренландії.

У той же час Білий дім, Держдепартамент, Представники Королівського дому Данії та посольства Данії у Вашингтоні, а також представники прем'єра Гренландії і представництва Гренландії у Вашингтоні не відповіли на запит видання про коментарі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати можуть вийти зі Світової організації торгівлі (СОТ), якщо це буде потрібно.