RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

США забрали з-під носа Путіна важливого шпигуна: названо його ім'я

Співробітник управління справами президента Росії, Олег Смоленков, який пропав у 2017 році в Чорногорії, міг бути шпигуном США.

Про це з посиланням на джерела в американській розвідці повідомляє CNN.

Як зазначається, восени 2017 році повідомлялося, що співробітник Управління справами президента Росії Олег Смоленков з дружиною і трьома дітьми вирушили у відпустку в Чорногорію і зникли. Кримінальну справу за статтею "Вбивство" було порушено 6 вересня.

Чиновник Смоленков за час своєї кар'єри в держорганах працював секретарем в посольстві США в Вашингтоні, в апараті уряду Росії, а в 2010 році Медведєв присвоїв Смоленкову чин державного радника РФ третього класу.

Журналісти стверджують, що Смоленков був шпигуном, а його "зникнення" - операцією ЦРУ по "ексфільтраціі" (виводу) свого агента, якого могли розкрити. CNN також стверджує, що агент піддався ризику нібито через дії президента США Дональда Трампа, який ділився з росіянами секретними даними розвідки.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", топ-менеджер одного з підприємств російської корпорації "Ростех" Олександр Коршунов був затриманий в аеропорту Неаполя за запитом США через звинувачення в шпигунстві.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ