RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Людина без минулого: спливли цікаві деталі про американського шпигуна в Кремлі

Про минуле співробітника управління справами президента Росії, Олега Смоленкова, який зник у 2017 році в Чорногорії і міг бути шпигуном США, нічого невідомо.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав дипломат, колишній посол Російської Федерації в Південній Кореї Георгій Кунадзе.

"Головний герой цієї історії Олег Борисович Смоленков - фігура трохи загадкова. Народився в 1969 році в Москві, де навчався, невідомо. Чим займався після закінчення інституту (імовірно, в 1991-1993 роках) - теж. Такі прогалини в біографії людини нерідко вказують на його приналежність до однієї організації, за висловом Войновича, не так військової, скільки войовничої. Але стверджувати не візьмуся. Це науці невідомо", - написав він.

За його словами, при цьому відомо, що в 1999 році Смоленкова було прийнято на роботу в Валютно-фінансовий департамент МЗС РФ, в 2000-2001 роках він працював в Управлінні справами МЗС РФ, а якись недовгий час потім у Департаменті кадрів МЗС РФ.

"На звичайний шлях молодого дипломата зовсім не схоже. Швидше на стажування закордонпроцівника, скажімо так, не зовсім зрозумілого профілю", - додав Кунадзе.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в історії про американського шпигуна Олега Смоленкова з'явився український слід.