RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зібралися тисячі людей: у Франції прощаються з екс-президентом Жаном Шираком, фото і відео

У понеділок, 30 вересня, в церкві Сен-Сюльпіс в Парижі відбудеться урочисте богослужіння з нагоди прощання з колишнім президентом Франції Жаком Шираком.

Про це повідомляє Le Figaro.

На церемонію прощання прибули близько тридцяти глав іноземних держав і урядів. Серед них - президент РФ Володимир Путін, президент Італії Серджіо Маттарелла, президент Конго Дені Сассу Нгессо, ліванський прем'єр Саад Харірі, угорський прем'єр Віктор Орбан, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і бельгійський прем'єр Шарль Мішель.


На церемонії прощання присутнэ вище керівництво країни, зокрема президент Франції Еммануель Макрон, а також глави Національних зборів і Сенату. Крім чинного керівництва Франції, церемонію відвідають колишні президенти Валері Жискар д'Естен, Франсуа Олланд і Ніколя Саркозі.

Свою участь підтвердила також лідер французьких націоналістів Марін Ле Пен. "Я є головою першої партії Франції, і цілком природно, що я йду на похорон колишнього президента республіки", - цитує Ле Пен французьке видання.

На урочистій церемонії очікувалася присутність екс-канцлера ФРН Герхарда Шредера. В церкві для нього було навіть зарезервовано місце.

Тим часом в Будинку інвалідів в Парижі відбулася цивільна церемонія прощання з екс-президентом Франції, яку відвідали тисячі людей. Як передає Le Monde, у неділю, 29 вересня, черга розтяглася на сотні метрів.

У натовпі тих, хто прийшов попрощатися з Шираком, були помічені колишній голова Конституційної ради Франції Жан-Луї Дебре і уповноважений з прав людини при президенті Франції Жак Тубон.

Як повідомляв "Апостроф", в Парижі на 97-му році життя помер французький актор вірменського походження Шарль Жерар.