RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Росії попрощалися з легендарним космонавтом: опубліковано фото і відео

Космонавта Олексія Леонова, першу людина, яка вийшла у відкритий космос, поховали у вівторок, 15 жовтня, на Федеральному військовому меморіальному кладовищі в Митищах під Москвою (Російська Федерація).

Про це повідомляють російські ЗМІ.

На траурну церемонію прощання з легендарним космонавтом, який помер 11 жовтня у віці 85 років після тривалої хвороби, прийшли сотні людей.

Серед присутніх - перша в світі жінка-космонавт Валентина Терешкова, актор Євген Миронов, який зіграв Леонова у фільмі "Час перших", і американський астронавт Томас Стаффорд, з яким Леонов в 1975 році брав участь в першому в історії спільному польоті СРСР і США.

Представником російської влади був міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Олексій Леонов був одним з піонерів космосу. Крім історичного виходу у відкритий космос, здійсненого в березні 1965 року, Леонов брав участь в радянській місячній програмі і міг би стати першою людиною на Місяці, якби програму не згорнули.

У 1975 році Леонов здійснив свій другий політ у космос і провів на орбіті понад п'ять діб. Майже 20 років він обіймав посаду заступника голови Центру підготовки космонавтів.

Легендарний космонавт також писав картини на теми космосу і наукової фантастики.

Як повідомляв "Апостроф", смерть легендарного космонавта Олексія Леонова викликала хвилю скорботи в мережі.