RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Конгрес США проголосував за імпічмент Трампа: що буде далі

Палата представників Конгресу США проголосувала за відсторонення від влади чинного президента Дональда Трампа за двома статтями - "перевищення повноважень" і "перешкоджання Конгресу".

Результати розділилися за партійною ознакою - парламентська більшість в особі демократів голосувала за імпічмент, республіканці були проти.

За першою статтею імпічменту - перевищення повноважень - "за" проголосували 230 осіб, в тому числі один незалежний депутат, "проти" - 197, в тому числі два демократа. Одна людина утрималася - це була претендент на номінацію Демократичної партії в президенти США Тулса Габбард.

За другою статтею - перешкоджання конгресу - "за" було 229 депутатів, в тому числі один незалежний конгресмен, проти були 198, в тому числі три демократа, один парламентарій знову утримався.

Тепер розглядом справи займеться Сенат, який повинен провести судовий процес над Трампом. При цьому республіканська більшість у верхній палаті конгресу не збирається виносити імпічмент Трампу.

"Ви бачили мої рейтинги?.. Вони намагалися оголосити мені імпічмент з першого дня. Вони намагалися зробити це ще до того, як я почав боротьбу", - сказав Трамп в четвер на мітингу в штаті Мічиган, маючи на увазі, що його рейтинг популярності, згідно з останнім опитуванням, виріс з 38% в жовтні до 43%.

У Білому домі, в свою чергу, заявили, що Трамп готовий до наступних кроків в рамках процедури імпічменту і впевнений, що буде повністю виправданий в сенаті.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що президент США Дональд Трамп відповів на офіційні звинувачення в тиску на Україну і назвав їх сміхотворними.