RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані: озвучено головні версії трагедії

Є чотири фактори, які могли б стати причиною авіакатастрофи українського літака МАУ, який розбився в Ірані.

В ІРАНІ РОЗБИВСЯ ЛІТАК МАУ: ФОТО, ВІДЕО І СПИСКИ ЗАГИБЛИХ

Про це повідомляє експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Ілія Куса в Facebook.

Він підкреслив, що ЗМІ розглядають в основному версію про "технічну несправність" Boeing 737. Однак, за словами експерта, складно не пов'язати крах літака з американсько-іранських протистоянням.

"Ситуація дуже важка і складна. Треба розуміти, що це сталося незабаром після ракетних ударів Ірану по військових об'єктах США. Всі були в напружені, чекаючи продовження обстрілу. Я в Telegram їх відстежував якраз до 5 ранку, коли все було скінчено", - зазначив він.

Куса привів чотири ймовірні причини аварії повітряного судна:

  1. Технічна несправність, як багато хто і говорить.
  2. Удар ракетою. "Те, що відбувалося з 1 ночі до 4 ранку цілком могло зачепити будь-який літак. В небі ракети, літаки-перехоплювачі підняті в повітря, системи ППО на стрьомі. А літаки продовжували вилітати з Тегерана".
  3. Теракт на борту. "Знову ж таки, в контексті того, що відбувається, з огляду на наелектризованість атмосфери в регіоні і масову істерію в Іраку та Ірані, все можливо".
  4. Зіткнення з дроном. "Швидше за все, американським. Їх там в небі було дофіга відразу після ракетних ударів. Вони невеликі, їх складно помітити".

"Зараз буде дуже багато спекуляцій на цю тему, з урахуванням останніх подій. Я все таки пропоную дочекатися аналізу "чорного ящика" з борту літака і не робити поспішних висновків", - резюмував експерт.

Як повідомляв "Апостроф", з 9 січня до з'ясування причин катастрофи літака Boeing авіакомпанії МАУ українським авіакомпаніям будуть заборонені польоти в небі над Іраном.