RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

При штурмі "адміністрації" в Абхазії засвітився "герой ДНР": опубліковано відео

9 січня під час штурму окупаційної адміністрації у місті Сухумі (невизнана Абхазія) мітингарями керував бойовик ДНР Ахра Авідзба на прізвисько "Абхаз".

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на "Радіо Свобода".

Ахра Авідзба заявив, що акція 9 січня в Сухумі була пов'язана з тим, що співробітник охорони "президента" Рауля Хаджимби виявився одним з трьох затриманих за підозрою в гучному вбивстві, скоєному в листопаді 2019 року. Тоді невідомі в масках відкрили стрілянину по відвідувачах ресторану "Сан-Ремо", в результаті чого були вбиті два кримінальних авторитетів - брат "Абхаза" Алхас Авідзба і Астамур Шамба, а також отримала поранення офіціантка Домініка Акіртава, яка пізніше померла в лікарні.

Ахра Авідзба став відомий під прізвиськом "Абхаз" після того, як у липні 2014 року приїхав воювати проти українських бійців на окупованому Донбасі на боці російських військових. Був тісно знайомий із убитими ватажками бойовиків Олександром Захарченком та Михайлом Толстих. Створив і очолив бандформування "Пятнашка", члени якого залякували, викрадали та вбивали підприємців на окупованій Донеччині.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, на поминках по ліквідованому ватажкові так званої ДНР, Олександру Захарченко, помітили також засновника банди бойовиків "П'ятнашка" Ахру Авідзбу, який судячи з усього набрав "пару зайвих кілограм".