RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Китайський коронавірус атакує нові країни: представник ВОЗ зробив тривожну заяву

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я найближчим часом варто очікувати поширення нової пневмонії, спричиненої коронавірусом 2019 nCoV, в Китаї і, можливо, в інших країнах.

Про це заявив представник ВОЗ Тарік Язаревич, передає Vesti.ua.

"Всього в світі зареєстровано 278 підтверджених випадків 2019 nCoV, про які надійшли офіційні повідомлення", - сказав він.

Однак, ця цифра швидко збільшується. Чотири випадки були зафіксовані за межами Китаю - два в Таїланді, один в Японії і один в Республіці Корея. При цьому збільшується кількість жертв в самому Китаї.

"Слід очікувати нових випадків в інших районах Китаю і, можливо, в інших державах", - попередив офіційний представник.

Він розповів, що в даний час в китайському місті Ухань знаходиться місія ВОЗ. Вона зустрілася з фахівцями в сфері охорони здоров'я і офіційними особами, які "ведуть розслідування з приводу спалаху хвороби".

"Ця місія є частиною нинішнього процесу обміну інформацією між урядом Китаю і ВОЗ", - підкреслив Язаревич.

Він зазначив, що стосовно коронавіруса 2019 nCoV "багато ще чого залишається з'ясувати".

"Недостатньо відомо про те, як він передається, про клінічні характеристики хвороби, її тяжкості і ступеня її поширення або її джерела", - зазначив офіційний представник.

За твердженням Язаревича, джерело спалаху хвороби в Китаї, "судячи з усього, має тваринне походження". При цьому "передача від людини до людини, яка відбувається при близькому контакті, є обмеженою".

Китайські органи охорони здоров'я 20 січня підтвердили, що така передача має місце. У деяких випадках перебіг хвороби більш м'який, ніж при зараженні коронавірусами інших типів. ВОЗ вважає, що на даний момент "не є виправданим введення будь-яких обмежень на поїздки і торгівлю".

Як раніше повідомляв "Апостроф", коронавірус, що з'явився в Китаї, став однією з найбільш обговорюваних тем в сфері світової охорони здоров'я.