RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Може мутувати: смертельний коронавірус з Китаю дістався до країни-сусідки України

У російському місті Хабаровськ госпіталізували пасажирку, яка прибула з Китаю з підозрою на новий смертельний коронавірус nCoV.

Про це повідомляє видання "Сибір.Реалії".

За словами начальника прес-служби аеропорту Хабаровська, жінка прилетіла з Харбіна нічним рейсом 21 січня. При перевірці всіх пасажирів борту, у неї виявили високу температуру.

Відзначимо, симптомами захворювання є: підвищення температури до 39°С, блідість шкіри, мокрий кашель, який супроводжується болями в грудях, пітливість і різка слабкість.

Раніше віце-міністр Національної комісії охорони здоров'я Китаю Лі Бін заявив, що існує небезпека мутації вірусу і його поширення.

"Хоча шлях передачі вірусу ще не повністю вивчений, існує ймовірність його мутації і ризик подальшого поширення епідемії", - сказав Лі.

Чиновник додав, що в цей період мільйони людей по всьому Китаю подорожують по країні через святкування Місячного Нового року, яке триватиме тиждень. Ще тисячі людей поїдуть за кордон. За словами Лі, це "може збільшити ризик поширення захворювання, а також ускладнить профілактику і боротьбу з ним".

Детальніше про коронавірус читайте в матеріалі "Апострофа": Новий смертельний вірус з Китаю: як уберегтися від хвороби.