RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Пов'язані зі справою Скрипаля: росіян в Болгарії звинуватили в замаху на бізнесмена, фото

У Болгарії пред'явили заочне звинувачення трьом росіянам в замаху на торговця зброєю Омеляна Гебрева, а також його сина і його колеги в 2015 році.

Про це повідомляє прес-служба місцевої прокуратури.

За даними відомства, тоді їх спробували отруїти в Софії непізнаною речовиною. ЗМІ писали, що це могла бути речовина класу "Новачок".

Зокрема, росіян звинуватили в тому, що в період з 28 квітня по 4 травня 2015 року вони "в якості співучасників зробили спробу навмисного вбивства" шляхом "інтоксикації непізнаною фосфорорганічною речовиною".

Всі троє підозрюваних оголошено в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. У той же час прокуратура не розголошує їх імена.

Нагадаємо, Еміліана Гебрева госпіталізували з симптомами важкого отруєння в 28 квітня 2015 року. Приблизно в той же час з аналогічними симптомами госпіталізували його і одного з топ-менеджерів його компанії Emco. Ще п'ять років тому стало відомо, що підприємця намагалися вбити нервово-паралітичною речовиною класу "Новачок".

Але все ж тоді злочин не було розкрито, проте вже після історії з отруєнням Скрипаля в британському Солсбері в 2018 році Гебрев звернувся в болгарські правоохоронні органи з проханням відновити розслідування. В середині жовтня 2018 року це прохання задовольнили.

Цікаво, що речовина того ж класу було знайдено на дверній ручці в будинку розвідника Сергія Скрипаля в Солсбері після отруєння.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Отруєння Скрипаля: Путін може згоріти в цьому процесі.