RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Рахунок пішов на тисячі: з'явилися нові страшні кадри і дані про жертви коронавіруса

Кількість загиблих від коронавіруса, що отримав назву 2019 nCoV, досягло 41 людини. Інфікованими офіційно вважають тисяча двісті вісімдесят сім чоловік, за неофіційними даними - рахунок йде на десятки тисяч.

У мережі продовжують публікувати страшні фото і відео, зокрема, з китайського міста Ухань, звідки почалося поширення нової хвороби.

За повідомленням агентства Reuters, тільки за останню добу в провінції Хубей від коронавируса померли ще 15 осіб (раніше повідомлялося про 26 жертви). Число інфікованих збільшилася до 1287. Крім того, медики повідомляють, що 13 967 чоловік, у яких був тісний контакт з хворими, знаходяться під наглядом лікарів.

Тим часом в звіті з Британії від вчених, які паралельно моделюють темпи поширення вірусу, говориться, що за станом на 18 січня кількість інфікованих становила 4000 чоловік.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

У мережі також був опубліковано повідомлення голосової пошти від медичного персоналу в Ухані, в якому говориться, що заражене вже понад 100 тисяч осіб і люди вмирають прямо на очах.

На опублікованому відео з лікарні в Ухані видно, як троє померлих від нової хвороби лежать на підлозі.

Як стало відомо, від пневмонії нового типу помер 62-річний глава відділення оториноларингології Лікарні китайської і європейської медицини в місті Ухань Лян Удун.

У Державному комітеті з питань охорони здоров'я Китаю повідомили, що до міста Ухань відправлено 1230 лікарів, які будуть допомагати місцевим медикам у боротьбі з вірусом.

Китайська влада заборонила в'їзд в Ухань всім, крім медичних працівників. Неможливо також покинути міста. Про це свідчить відео величезних черг на дорогах, що ведуть з Ухань.

Як раніше повідомляв "Апостроф", міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька оголосила про виявлення в Україні перших підозр на захворювання смертельним коронавірусом nCoV.