RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Вчені заявили про створення вакцини проти коронавірусу, але є одна проблема

Дослідники в Гонконзі розробили вакцину проти нового виду коронавірусу, виявленого в Китаї, який за даними на середу, 29 січня, вже забрав життя 132 людей, але потрібен час, щоб її протестувати.

Про це повідомляє South China Morning Post з посиланням на завідувача кафедрою інфекційних захворювань в університеті Гонконгу Евана Квок-юнга.

"Ми вже зробили вакцину, але тестування на тваринах займе багато часу", - сказав професор, не уточнивши при цьому, коли вакцина буде готова для використання.

За його словами, тестування на тваринах займе "місяці", а для проведення клінічних випробувань на людях потрібно як мінімум ще рік.

До того ж, провідний науковий співробітник Інституту клінічної експериментальної медицини, професор вірусології Олександр Чепурнов назвав дві проблеми, які відчутно сповільнять виготовлення вакцини. Він уточнив, що, для того щоб почати її розробку, потрібно отримати штам вірусу. Крім цього ще одна проблема - пошук лабораторної тварини, на якій можна буде тестувати вакцини.

Докладніше про вірус читайте в матеріалі "Апострофа": Коронавірус, але не той: чи дійшов "вбивця" з Китаю до України і як врятуватися.