RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Помпео на закритій зустрічі зробив резонансну заяву про Крим

Держсекретар США Майкл Помпео в ході свого візиту до Києва 31 січня заявив на закритій зустрічі, що захоплений Росією Крим повернути неможливо.

Про це повідомляє "НВ".

Півторагодинна зустріч проходила з представниками антикорупційного спільноти, кримською активісткою Еміне Джапаровою і президентом Американської торгової палати.

За словами учасників, в першу чергу мова зайшла про Крим. Джапарова попросила тримати Крим у полі зору зовнішньої політики США, а також надати допомогу з організацією в Вашингтоні конференції по кримському питанню. По виразу обличчя Помпео було зрозуміло, що у нього дещо інші пріоритети, ніж конференція по Криму.

"Крим втрачений. Світові гравці це розуміють. Україна віддала Крим, а Росія не з тих, у кого щось можна забрати", - процитував слова Помпео один з учасників зустрічі.

Як повідомляв "Апостроф", Помпео під час візиту до Білорусі заявив, що Україна і Росія в кінці кінців самі повинні дійти згоди, щоб вирішити конфлікт.

Нагадаємо, що в грудні 2019 року, Помпео, обговорюючи підсумки "нормандського саміту", заявив міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову, що Крим належить Україні.