RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Коронавірус забрав понад 2000 життів і атакує нові країни: свіжі дані про епідемію

За 21 лютого кількість померлих в результаті зараження коронавірусом Covid-19 в Китаї досягло 2345 чоловік, підтверджено 76 тисяч 288 випадків зараження.

Про це повідомляє видання "Сіньхуа".

"У Державному комітеті у справах охорони здоров'я КНР в суботу повідомили про отримання ... повідомлень про 397 нових підтверджених випадків зараження коронавірусом нового типу, а також про 109 нових летальних випадків за п'ятницю", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що серед усіх нових випадків з летальним результатом 106 відбулися в провінції Хубей. У той же час після одужання з лікарень Китаю вже виписані 20 тисяч 659 осіб.

За даними ВООЗ, кількість заражених коронавірусом за межами Китаю досягла 1200 чоловік. Поза Китаєм за добу заразилися 174 людини, за день - 127 осіб.

Статистика інфікування за межами Китаю: більше 100 в Південній Кореї, 17 в Італії, 13 в Ірані, 13 в Японії, 13 на лайнері Diamond Princess, 4 в Австралії, 2 в Гонконзі, 2 в Таїланді, а також по одному випадку в Сінгапурі, США, Ізраїлі та Лівані.

Відзначається, що захворюваність коронавірусом стрімко зростає в Південній Кореї. За інформацією міністерства охорони здоров'я країни, за добу кількість заражених зросла майже в два рази і досягла 346 чоловік. Ще три дні тому повідомлялося тільки про 50 хворих.

В Європі лідером серед захворілих стала Італія. За доба захворюваність зросла майже в 6 разів - з 3 до 17 випадків. У десяти містах регіону закриті школи, дитячі садки і майже всі магазини (торгують тільки товарами першої необхідності), заборонені всі масові заходи.

Нагадаємо, в Україні, за інформацією МОЗ, не зафіксовано жодного підтвердженого випадку захворювання коронавірусом Covid-19.

Як повідомляв "Апостроф", група вчених і експертів з Німеччини, Нідерландів, США та інших країн випустила офіційну заяву, в якій спростувала чутки про те, що вірус, що викликає Коронавірусние захворювання (Covid-19) , був нібито навмисно синтезований в лабораторії.