RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Коронавірус захопив нові країни: в ВООЗ дали невтішний прогноз

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) підвищила оцінку ризику поширення епідемії коронавірусу до "дуже високого".

Про це на брифінгу заявив глава організації Тедрос Адан Гебреісус.

За його словами, на даний момент ризик поширення коронавірусу в світі є дуже високим.

"Наші епідеміологи постійно стежать за цими подіями, і тепер ми підвищили нашу оцінку ризику поширення та ризику впливу Covid-19 до дуже високого на глобальному рівні" - сказав Гебреісус.

При цьому глава ВООЗ зазначив, що незважаючи на епідемії коронавируса в деяких країнах, походження більшості випадку захворювання можна простежити.

Нові випадки зараження зафіксовано в Мексиці і Ісландії. Крім того, 28 лютого про перші випадки зараження на своїй території оголосили також Нігерія і Нова Зеландія.

Нігерія стала першою країною на південь від пустелі Сахара, в якій зареєстрували зараження. Вірус виявили у італійця, який прилетів в Лагос з Мілана.

Першому хворому в Новій Зеландії за 60. Ім'я, стать і національність цієї людини не називаються. Відомо, що інфікований прилетів з Ірану і зараз знаходиться на карантині в лікарні міста Окленд.

Президент Монголії Халтмаагійн Баттулга самоізолювався на два тижні, повернувшись з поїздки в Китай, де він зустрівся з Сі Цзіньпіном. Баттулга став першим главою держави, який відвідав Китай після початку спалаху Covid-19.

Як повідомлялося раніше, випадок захворювання коронавірусом підтвердили в країнах-сусідках України: Білорусі, Грузії, Румунії та Литви.

Нагадаємо, докладніше про ризики появи коронавируса в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Проти України було скоєно злочин і зараз ми безсилі перед коронавірусом - доктор медичних наук.