RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Вчені зробили тривожну заяву про ураження коронавірусом домашньої тварини

У собаки в Гонконзі виявлено сліди коронавірусу, який за даними на четвер, 5 березня, забрав життя 3249 осіб, тварину забрали у його господаря.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Тести показали "слабкий позитивний результат" після взяття зразків із носу і порожнини рота 27 лютого, 28 лютого і 2 березня. Експерти підкреслюють, що "немає доказів того, що домашні тварини можуть бути джерелом інфекції".

Один з них відзначив, що коронавірус міг бути "виділено від контакту з людиною і потрапив в проби собаки".

Власників домашніх тварин було попереджено, щоб вони перестали цілувати своїх кішок і собак після того, як гонконгські вчені заявили, що тварини можуть заразитися коронавірусом від людини.

Департамент сільського господарства, рибальства і охорони природи Гонконгу (AFCD) припустив, що у собаки "низький рівень інфекції", і це "швидше за все, випадок ураження вірусом від людини до тварини".

Посадовці тепер закликають власників мити руки до і після дотику до своїх вихованців і утримуватися від поцілунків. Вони також сказали, що хворі люди не повинні контактувати зі своїми тваринами.

Детальніше про те, що відомо на даний момент про епідемію коронавірусу, яка поширилася практично по всьому світу, читайте в матеріалі "Апострофа": Як коронавірус перетворює життя на пекло: свіжі дані про "вбивцю" і фото з різних країн.