RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Який штраф платять в Україні та інших країнах за порушення карантину: інфографіка

У той час як в Україні ввели штрафи більше 1200 доларів за порушення карантину через пандемію коронавірусу, то в деяких країнах штрафують на мільйон доларів.

Інфографіку опублікував Ukrainian Institute for the Future.

Нагадаємо, Верховна Рада України 17 березня підтримала посилення відповідальності за порушення правил карантину та умисне інфікування інших людей. За такі дії передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність:

За порушення правил і норм карантину буде встановлено штраф - від 17 000 до 34 000 гривен.

Якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби - арешт на 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на 3 роки.

Якщо порушення правил обсервації, що спричинило смерть або інші тяжкі наслідки - порушнику передбачено від 5 до 8 років ув'язнення.

В інших країнах за порушення правил карантину загрожує штраф від 200 доларів до 1 мільйона. Також передбачено у вигляді покарання тюремний термін. А в Китаї можливе застосування смертної кари.

Про боротьбу з коронавірусом в Україні методом карантину або введенням надзвичайного стану читайте в матеріалі "Апострофа": Одного карантину мало: що змінить в Україні режим надзвичайного стану.