RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Ірані сотні людей померли, прийнявши "ліки" від коронавірусу: деталі трагедії

Чутки про те, що міцний алкоголь може запобігти зараженню коронавірусом і навіть вилікувати хворобу, привели до сотень смертей через отруєння метанолом в Ірані.

Про це пише британське видання The Independent з посиланням на іранські ЗМІ.

На неправдиву інформацію про те, що метанолом можна лікувати коронавірус, яка з'явилася в соціальних мережах, несподівано зреагували жителі Ірану. У цій країні, де міцні алкогольні напої під забороною релігії, 300 осіб померли і понад тисячу постраждали після вживання метанолу.

В одному з випадків батьки дали метанол п'ятирічній дитині через дихальний апарат. Хлопчик після цього осліп. Випадки вживання метанолу зареєстровані в декількох містах. За його продаж арештовано кілька людей.

"В інших країнах зараз є тільки одна проблема - пандемія коронавірусу. А ми повинні одночасно лікувати людей від алкогольного отруєння і боротися з коронавірусом", - повідомив представник Міністерства охорони здоров'я Ірану.

Нагадаємо, що в Ірані коронавірусом заразилися близько 32 тисяч осіб.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в цій країні медики кожні десять хвилин фіксували смерть однієї людини від коронавірусу Covid-19.