RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Люди нажахані: "дика" боротьба з коронавірусом в Індії потрапила на відео

В Індії прямо на вулиці обприскали розчином миючого засобу з хлоркою трудових мігрантів, які поверталися додому після введення карантину через коронавірус.

Про це повідомляє CNN.

Таку дезінфекцію провели у штаті Уттар-Прадеш, в одному з найбідніших районів міста Барейлі. Процедурі піддали близько 5 тис. мігрантів.

Одягнені в захисне спорядження фахівці розпорошили рідину на групу індійських робітників, що сиділи прямо на землі. При цьому дезінфекцію провели за допомогою рідини, якою миють автобуси.

У місцевій поліції назвали подію "дезінфекційної кампанією".

"Ми не хочемо, щоб вони були носіями вірусу - він міг перебувати на їх одязі. Тепер всі кордони закриті, так що це більше не повториться", - сказав один з офіцерів поліції.

Такі дії викликали жах як у населення країни, так і у чиновників. У Міністерстві охорони здоров'я Індії засудили такі дії поліції і закликали припинити їх.

У той же час місцева влада регіону, в якому була проведена така дезінфекція, запевнила, що розчин не становить небезпеки для організму людини. При цьому Всесвітня організація охорони здоров'я не раз заявляла про зворотнє.

Важливо також, що нанесення дезинфікуючого засобу на шкіру не вбиває вірус, якщо він вже перебуває в організмі.

Як повідомляв "Апостроф", обробка поїзда від коронавірусу в Києві потрапила на відео.