RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коронавірус заразив майже 850 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (хроніка 31 березня)

Небезпечний вірус убив вже 42 тисяч осіб

Небезпечний вірус убив вже 42 тисяч осіб Фото: Telegram

Смертельний коронавірус з Китаю не зупиняється - число його жертв зростає, хоча в деяких країнах і зафіксовано спад рівня поширення COVID-19 і смертності. Ліків і вакцини від нього поки немає, хворих лікують тільки симптоматично.

У США вважають, що потрібно готуватися до гіршого - коронавірус може викликати нову хвилю епідемії вже до осені 2020 року. До цього часу в країні планують провести цілий ряд тестувань нових ліків.

В Україні для боротьби з COVID-19 дозволили використовувати незареєстровані лікарські препарати , але тільки ті, які рекомендовано офіційними органами США, країн ЄС, Великобританії, Швейцарії, Японії, Канади, Китаю, Ізраїлю. "Апостроф" стежить за всім, що відбувається в Україні і світі.

23:59 на цій позитивній ноті наш інформцентр завершує роботу на сьогодні. Добраніч і будьте здорові! Обов'язково залишайтеся удома

23:56 у Нідерландах від коронавірусу вилікувалася 101-річна жінка. Лікарня назвала її одужання "іскрою надії". В "країні тюльпанів" коронавірусом заразилися 12 667 осіб, померли - 1 039, а одужали - поки лише 253.

23:43 журналісти BBC-Україна записали 3-хвилинний відеоролик, в якому розповіли все, що потрібно знати про коронавірус

22:03 а ось і статистика МОЗ. Станом на 22:00 в Україні:

заразилися 645 осіб (+96 за добу);

померли 17 осіб (+4);

одужали 10 осіб (+1).

21:44 статистика по світу станом на 21:45

21:41 ФРАНЦІЯ! Страшні цифри з Парижа. За добу померли 499 хворих на коронавірус. Виявлено 7 578 нових випадків захворювання. Всього у Франції померли 3 523 людини, а одужали - 9 444

21:35 а це вже ну дуже цікаво. В Одесі медикам забороняють публікувати інформацію про свою роботу. А адже це схоже на незаконну вимогу. Невже вона з'явилася після відео з лікарями-інфекціоністами

21:32 "слуга народу" Галина Янченко в ефірі одного з телеканалів заявила, що у фракції є люди з підозрою на коронавірус. І це не одна людина. Прізвища вона називати не стала.

21:24 ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. У місті Монастириська коронавірусом заразився мер Андрій Старух

"Щойно лабораторний аналіз підтвердив у мене позитивний результат на COVID 19 ... останній місяць почувався добре. Жодного разу не було ні підвищеної температури, ні інших симптомів. Дружина і син почуваються нормально", - написав Старух на своїй сторінці в Facebook.

Він додав, що у заступника - Андрія Гладиша, з яким разом здавали аналізи, результат негативний.

"Тепер у мене двотижнева самоізоляція. Обов'язки не скасовує навіть хвороба. Боротьба з епідемією триває, ці дні вимушено дистанційно", - додав градоначальник.

21:11 Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков каже, що карантин може бути продовжений до середини травня

21:08 від коронавірусу помер 76-річний актор Ендрю Джек, що грав у кіноепопеї "Зоряні війни"

20:52 у президента Зеленського відзвітували, що в Україні прибув другий літак необхідних засобів для боротьби з коронавірусом. Що на цей раз китайці нам передали:

- 100 тисяч ПЛР-тестів для виявлення коронавірусу;

- 40 тисяч очок багаторазового використання, медичні маски і обладнання для апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

В Офісі президента уточнили, що медичні маски надійдуть в мережі аптек, щоб задовольнити попит населення. Подивимося! Минулого разу маски розмели за лічені години. Або їх було так мало, або наші співвітчизники гребли їх пачками

20:41 у Тернопільській області осередок ураження - Монастириський район. Як повідомив замголови Монастириськоі РДА Павло Дронь, станом на 17:00 коронавірусом інфіковані 68 осіб. Зокрема, медперсонал – 29 осіб (8 лікарів, 13 медсестер, 8 мол.медсестер), 5 дітей, 2 держслужбовці, 2 поліцейські, 1 священик, 1 завдитсадком, 1 вчитель, 1 рятівник НС.

"Всі п’ятеро діток переносять інфікованість в легкій формі, в них добрий настрій і майже немає симптомів", - зазначив Павло Дронь.

Розподіл захворювання по населеним пунктам району:

м.Монастириська - 38,
с.Швейків - 8,
с.Ковалівка - 7 (1 летальний),
с.Горішня Слобідка - 3,
с.Долішня Слобідка - 2,
с.Бертники - 2,
с.Григорів – 2,
с.Чехів, с.Гончарівка, с.Коржова – по 1,
с.Криниця, с.Велеснів , с.Доброводи – по 1

20:37 в США за день виявлено 12 730 осіб з COVID-19. За добу померли 290 пацієнтів, а вилікувалися всього 6 241 особа

20:15 а це Одеса. Сьогодні лікарі-анестезіологи записали відеоролик, в якому розповіли про катастрофічну ситуацію в місцевому лікувальному закладі, який визначений як опорний для боротьби з вірусом. І ця ситуація напевно спостерігається в КОЖНОМУ місті, в КОЖНІЙ лікарні країни

19:56 ЧЕРКАСЬКА ОБЛАСТЬ. Голова облдержадміністрації Роман Боднар б'є на сполох: у лікарні в Кам'янці коронавірусом заразилися чотири лікарі.

"Цей факт потребує прискіпливої уваги. Ми хочемо розібратися, чи це самі лікарі нехтували засобами захисту, чи були недопрацювання з боку адміністрації лікарні. Тому із сьогоднішнього дня там працює протиепідемічна комісія, вони нададуть свій висновок, і ми відреагуємо на ці факти", - зауважив Роман Боднар.

Очільник області закликав лікарів відповідально ставитися до особистої безпеки.

Загалом в області 50 хворих на коронавірус і Кам'янка стоїть на першому місці у цьому списку:

Кам’янка - 28
Черкаси - 10
Умань - 6
Шпола - 3
Канів - 1
Лисянка - 1
Городище - 1

19:44 медикам в Україні доплачуватимуть. Тим, хто працює безпосередньо з пацієнтами з COVID-19 - на 300%, іншим - на 200%. А мер Тернополя Сергій Надал заявив, що кожен медпрацівник, який працює з зараженими на коронавірус, отримає по 10 000 грн

19:32 князь Монако Альбер ІІ коронавірус переміг. Всього в князівстві зафіксовано 49 осіб з COVID-19

19:14 ІТАЛІЯ!!! Кількість смертей збільшилася - за добу померли 837 осіб, заражених вірусом COVID-19. Всього в Італії корнавірус убив 12 428 осіб. Але є і хороша тенденція - відносно невелика кількість нових заражень. За добу 2 107 позитивних тестів на вірус. Одужали ще 1 099 осіб

18:44 перший крок до скасування карантину? МОЗ дозволило відкрити продуктові ринки за наступних умов:

- не більше 1 відвідувача на 20 м кв. площі;

- відстань між покупцями в чергах не менш, ніж 1,5 м;

- відстань між місцями торгівлі не менше 3 м.

18:34 ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ!!! Відразу дві смерті від коронавірусу - в Хотині померла жінка 1955 р.н., а в Чернівцях помер чоловік 1962 р.н.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що жінка потрапила в Хотинську ЦРЛ 25 березня. До цього три дні лікувалася вдома. 30 березня після обіду її стан погіршився і їй почали неінвазивну вентиляцію легенів. До вечора стало відомо, що у неї позитивний результат тесту на COVID-19. 31 березня жінка померла.

Чоловік з 24 березня лежав в Обласній клінічній лікарні. З 27 березня його перевели в реанімацію у важкому стані, а 28 березня у нього був підтверджений COVID-19. У ніч на 30 березня його стан значно погіршився. Незабаром він помер.

Про що це все говорить - у нас тести роблять занадто пізно, коли допомогти простій людині вже дуже важко (або взагалі посмертно). Зате депутатам та іншим чиновникам будут робити хоч по 100 тестів, якщо потрібно. І це все, що треба знати про нашу медицину.

18:11 у країнах Азії роботів використовують для дезінфекції, доставки ліків і продуктів харчування, вимірювання показників життєво важливих функцій і сприяння прикордонному контролю. В медицині застосовується роботизована безконтактна дезінфекція поверхонь ультрафіолетом. Але також вчені задумалися над тим, щоб запустити лінію соціальних роботів, які допомогли б людям зі спілкуванням і у лікуванні без страху стати розповсюджувачами вірусу. А поки роботи доїдуть до нас, то ми всі помремо від коронавірусу або поборемо його

17:54 власне, відео емоційної заяви Семеніхіна

17:42 СУМСЬКА ОБЛАСТЬ. У Конотопському районі вже друга жертва коронавірусу. Померла жінка з села Козацького. Вона лежала в лікарні в одній палаті з тією ж жінкою, яка померла раніше. Про це повідомив мер Конотопа Артем Семеніхін. Він записав емоційне відео, в якому закликав жителів Козацького серйозніше віднестися до хвороби. У Козацькому вже 8 людей заразилися коронавірусом - двоє померлих. За останню добу вірусом заразилися три людини

17:24 ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСТЬ. Позитивний тест на коронавірус у 32-річної мешканки Генічеська, яка приїхала з Арабських Еміратів. Зараз вона перебуває у районній лікарні під наглядом медиків. Жінка вагітна.

17:02 у Грузії на час карантину влада заборонила роботу будь-яких об'єктів з реалізації вина, алкогольних напоїв виноградного виробництва, спиртних напоїв і пива. Пийте соки, воду, чай і каву)

16:49 у Росії коронавірус діагностовано у головлікаря лікарні у Комунарці Дениса Проценка. А кілька днів тому Проценко зустрічався з Путіним...

16:38 Італії коронавірус вбив вже 63 лікаря. Але вони продовжують працювати 24 години на добу

16:18 актуальна карта щодо заражень в Україні

16:01 статистика по коронавірусу: головні цифри в світі на цю хвилину

загальне число заражених - 801 400 осіб;

померли - 38 743 особи;

одужали - 172 657 осіб.

15:56 ЛУЦЬК!!! У Волинській обласній інфекційній лікарні від коронавірусу помер лікар-гінеколог Орест Тимчак. У 66-річного лікаря наявність COVID-19 було підтверджено вже посмертно.

15:48 ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Подробиці смертельного випадку у роддомі. Жінка була родом з Болехова. Нещодавно вона повернулася з Польщі.

"Жінка поступила до лікарні з плановою госпіталізацією з Болехова 10 березня, враховуючи її попередній діагноз – хронічна артеріальна гіпертензія, ожиріння четвертого ступеню, на той час 36-й тиждень вагітності. Жодних симптомів на той час в неї не було", – розповів головний державний санітарний лікар в області Руслан Савчук.

З 12 березня в неї почала підніматися температура та з’явилася задишка. Тоді було зібрано додатковий аналіз і жінка зізналася, що нещодавно приїхала з Польщі. Її одразу перевели в ізольоване приміщення.

Після пологів стан жінки різко погіршився і її перевели на апарат штучної вентиляції легень. Але 30 березня лікарі були змушені констатувати її смерть. Результат ПЦР-тесту очікується сьогодні.

15:36 СУМСЬКА ОБЛАСТЬ. 7 нових випадків зараження

15:24 РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ!!! Третя смерть в області від COVID-19! Жінка почала погано себе почувати 26 березня, займалася самолікуванням, стан погіршився. Через три дні її у важкому стані доставили в лікарню, де вона і померла. Ураження коронавірусом підтверджено вже посмертно після патологоанатомічного дослідження та вивчення матеріалів.

15:01 і знову Франківськ. У місті запроваджують обмеження на в'їзд. Починаючи з 2 квітня, на в'їздах в місто діятимуть контрольно-пропускні пункти, на яких буде проводитися обов'язковий температурний скринінг. Для обмеження виїзду буде задіяна Нацгвардія. Про це заявив мер міста Руслан Марцинків

14:41 ІВАНО-ФРАНКІВСЬК!!! Шок!!! Померла породілля з підозрою на коронавірус. Дівчина померла від пневмонії. Результат тесту на коронавірус буде відомий за кілька днів. Дитина ЖИВА!!! Вона знаходиться в реанімації

14:27 У Бельгії протягом останньої доби від коронавірусу померли 98 осіб, в тому числі 12-річна дівчинка. Це наймолодша пацієнтка, яка померла від коронавірусу в Європі. Всього в Бельгії від коронавірусної хвороби померло 705 осіб.

14:15 Два тижні 89-річний Карстен Тюхсен Хансен з Німеччини та його 85-річна подруга Інга Расмуссен з Данії не можуть зустрічатися як раніше через обмеження, пов'язаних з коронавірусом. Тому кожен день літня пара зустрічається на кордоні між країнами, зберігаючи необхідну дистанцію і розмовляючи через шлагбаум.

13:59 На Волині коронавірус підтвердили у чоловіка, якому поставили діагноз "пневмонія" і який помер від серцевого нападу

13:45 Салони краси в Києві під час карантину працювати не будуть. У мерії вирішили.

13:36 Іран заявив про 3 111 нових випадків коронавірусу за добу та 141 летальний випадок. Разом в державі вже 44 606 інфікованих, з яких 2 898 померли. 14 656 хворих вже одужали. 3 703 - у тяжкому стані.

13:20 Незважаючи на поширення коронавірусу в Італії, влада держави вже почала обговорювати способи повернення країни до нормальної роботи після режиму загальної ізоляції.

У науково-технічному комітеті, який консультує уряд, пропонують кілька варіантів. Фахівці вважають, що повертатися до нормального життя потрібно поступово, а почати слід із сфери виробництва.

13:10 У Франції за минулу добу, 30 березня, від коронавірусу COVID-19 померли 418 осіб. Всього в країні зареєстрували 3024 летальних випадків.

12:55 У Києві планують дозволити роботу салонів краси в умовах карантину. Косметологи, перукарі, масажисти і так далі можуть працювати, якщо в приміщення не більше однієї людини на 10 метрів квадратних. Всі співробітники повинні бути в масках, а приміщення проходити обробку.

12:38 США виділили Україні 1,2 млн доларів гуманітарної допомоги для протидії поширенню коронавірусу, йдеться в повідомленні посольства США в Україні.

"Уряд США виділив Україні медичну та гуманітарну допомогу вартістю 1,2 млн доларів, щоб обмежити поширення COVID-19 на території країни", - сказано в ньому.

12:26 У Києві створили моніторинговий центр для того, щоб стежити за режимом самоізоляції і обсервації тих, хто хворий коронавірусом. І тими, хто прилетів з країн, де є випадки зараження Covid-19. Як буде здійснюватися контроль за режимом самоізоляції - не уточнюється.

12:14 У Києві станом на 31 березня офіційно підтверджено 107 випадків захворювання коронавірусом, заявив під час брифінгу мер Віталій Кличко. За його словами, за минулу добу зафіксували п'ять нових випадків зараження COVID-19 в столиці.

11:55 У Росії зареєстровано 500 нових випадків захворювання коронавірусом нового типу, повідомив оперативний штаб. Загальна кількість інфікованих зросла до 2 337.

11:38 Німецьке місто Ієна стало першим в Німеччині, де введуть обов'язковий "масочний режим".

"Крім масок, хустки або шарфи також будуть вважатися захистом. Вони повинні покривати ніс і рот", - сказав офіційний представник міської адміністрації Крістіан Філер.

Місто забезпечує масками медсестер, лікарів, водіїв громадського транспорту та інших ключових співробітників. Для забезпечення населення місто терміново звернулося до всіх жителів з проханням пошити засоби захисту самостійно.

11:23 Число випадків зараження COVID-19 у Німеччині за добу зросло на 4 615 і досягло 61 913, заявив Інститут вірусології імені Роберта Коха.

11:15 У Білорусі помер перший пацієнт з діагнозом COVID-19 - 75-річний актор Віктор Дашкевич.

10:57 Українцям, які прилетіли з Балі, в середу, 1 квітня проведуть ПЛР-тести. Якщо вони покажуть негативний результат - людей відпустять додому на самоізоляцію. Таке рішення в якості компромісу запропонував їм міністр інфраструктури Володимир Криклій.

10:44 Екс-глава МОЗ Італії заявив, що лікарні на півдні країни виявляться нездатні до догляду за пацієнтами. У разі масового поширення COVID-19 на півдні багатьом установам буде не вистачати фахівців і обладнання для лікування заражених.

"Ця відсталість викликана злочинною політикою скорочення витрат, яка означає, що південна система охорони здоров'я .... продовжує залишатися такою - без інвестицій, без персоналу, без підготовки, без обладнання", - сказав Сіркья, який очолював МОЗ у 2003 році під час спалаху коронавірусу SARS.

10:22 В Олександрівській клінічній лікарні Києва у двох пацієнтів з коронавірусом COVID-19 - вкрай важкий стан, заявила головний лікар медзакладу Людмила Антоненко.

10:18 У Житомирі і Дніпрі біля лікарень облаштовують намети для прийому хворих через поширення коронавірусної інфекції.

За словами заступника головного лікаря обласної лікарні ім. Мечникова Юрія Скребцова, така система потрібна, щоб вирішити, в якому відділенні лікувати хворого.

"У залежності від того, чи є ознаки дійсно коронавірусної інфекції. Або це інша хвороба, яка супроводжується лихоманкою і подібними симптомами", - сказав він.

10:03 В Україні зафіксовано 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19!!

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 31 березня в Україні 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних, 8 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 69 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область - 36 випадків;

Волинська область - 3 випадки;

Дніпропетровська область - 9 випадків;

Донецька область - 6 випадків;

Житомирська область - 5 випадків;

Закарпатська область -1 випадок;

Запорізька область - 13 випадків;

Івано-Франківська область - 45 випадків;

Кіровоградська область - 4 випадки;

м. Київ - 107 випадків;

Київська область - 52 випадки;

Львівська область - 6 випадків;

Луганська область - 2 випадки;

Одеська область - 11 випадків;

Полтавська область - 1 випадок;

Рівненська область - 13 випадків;

Сумська область - 10 випадків;

Тернопільська область - 78 випадків;

Харківська область - 1 випадок;

Херсонська область - 1 випадок;

Хмельницька область - 3 випадки;

Чернівецька область - 90 випадків;

Черкаська область - 50 випадків;

Чернігівська область - 2 випадки.

09:51 На Тернопільщині у двох поліцейських діагностували нову коронавірусну хворобу, заявив заступник голови Монастирської РДА Павло Дронь.

Дронь зазначив, що станом на 21 годину 30 березня, в Монастирському районі Тернопільської області виявлено 58 пацієнтів з коронавірусом. З них 27 медиків (7 лікарів, 12 медсестер, 8 мол. медсестер), 5 дітей, 2 держслужбовці, 2 поліцейських, 1 священик, 1 завідувач дитсадком, 1 вчитель.

09:44 У Харкові зареєстровано ще чотири підозри на коронавірус, заявили в прес-службі ХОДА.

"Один пацієнт - чоловік, який повернувся з Лондона. Ще двоє (чоловік і жінка) - члени однієї сім'ї, були в Польщі недавно. І один чоловік контактував зі співробітником, який повернувся з Єгипту. Всі вони зараз в обласній інфекційній лікарні", - сказано в повідомленні.

09:39 У Луцьку від коронавірусної інфекції помер відомий волинський лікар-гінеколог Орест Тимчак. COVID-19 у медика підтвердили вже після його смерті.

Чоловік довгі роки працював у Волинській обласній клінічній лікарні. Вірус забрав життя лікаря 29 березня в інфекційній лікарні.

09:27 У Чорногорії ввели комендантську годину для боротьби з поширенням коронавірусу.

Зокрема, комендантська година діятиме з 19:00 вечора і до 05:00 ранку в будні, і з 01:00 ночі до 05:00 ранку з суботи по понеділок. Він не діє для працівників служб, які виконують регулярні завдання і надають послуги державного значення.

Під час цього обмеження дозволяється тільки вихід на вулицю для вигулу домашніх тварин, але не довше ніж на 60 хвилин.

09:15 В Італії сьогодні, 31 березня, День скорботи за тими, хто помер від коронавірусу.

CОVID-19 забрав життя понад 11,5 тисяч італійців. Найбільше летальних випадків серед людей старше 70 років. Всього за 2 місяці в країні інфікувалося понад 100 тисяч осіб. Останні кілька днів тенденція нових заражень йде на спад, і завершення піку епідемії в країні вже очікують до кінця цього тижня.

09:00 Іспанія за кількістю смертей від коронавірусу за добу обігнала Італію. Так, в Іспанії за останню добу від COVID-19 померло 913 осіб, у Італії - 812.

08:58 Турецький президент Ердоган заявив, що пожертвує свою заробітну плату за сім місяців на боротьбу зі спалахом вірусу Covid-19 у країні. Щомісячна зарплата Ердогана становить 81,2 тис. лір (347,5 тис. грн).

08:55 Карантин в Україні через коронавірус, можливо, буде значно ослаблений менш ніж через два-три місяці після його введення, оскільки потрібно запускати економіку країни і забезпечити громадян роботою, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, через кілька днів Кабмін повідомить, що буде далі з карантином.

08:50 За кордоном від коронавірусу лікуються 30 українців.

- 5 українців проходять лікування в Італії;

- 4 Домініканській республіці;

- 4 у Німеччині,

- по 3 - в Польщі і Австрії;

- по 2 - в Нігерії та Об'єднаних Арабських Еміратах;

- по одному в Швеції, Швейцарії, Іспанії, Нідерландах, Сербії, США та на Сейшельських островах.

08:42 У Китаї, де в кінці минулого року почалася і до цього часу поширилася по всьому світу пандемія коронавірусу, за добу 30 березня не зафіксували жодного випадку смерті від COVID-19 і не виявили нових хворих.

08:37 Нападаючий "Барселони" Ліонель Мессі оголосив про рішення гравців команди відмовитися від 70% своєї зарплати. Крім того, гравці переведуть гроші персоналу клубу, щоб вони змогли отримати свою заробітну плату в повному обсязі, незважаючи на фінансові труднощі, викликані пандемією COVID-19.

08:32 У США 30 березня була зафіксована смерть 502 осіб, що померли від COVID-19. Це найбільший показник у країні за день з початку епідемії. Загальна кількість летальних випадків в США, за даними CNN, зросла до 2 931.

08:24 За добу число хворих в світі склало 785,8 тис. осіб. Нових випадків захворювання - 61,3 тис. смертей за добу - 3,7 тис. Загальна кількість тих, хто видужали, - 164,7 тис.

08:15 Хмельницька ОДА інформує: станом на ранок сьогодні, 31 березня, у Хмельницькій області є 3 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, підозр на коронавірус - 1.

07:56 Міністерство оборони США повідомило про перший випадок смерті військовослужбовця американської армії від коронавірусної хвороби COVID-19. Помер солдат, що служив у Національній гвардії в Нью-Джерсі.

07:40 СБУ викрила 79 осіб, які поширювали фейки про коронавірус. Заблоковано більше тисячі сторінок у соцмережах, які діяли в тому числі і за завданням Росії.

07:35 На Львівщині одужала перша пацієнтка, у якої був виявлений коронавірус. У 50-річної жінки діагностували COVID-19 після того, як вона повернулася з Німеччини.

07:24 У Франції заявили, що протималярійний препарат хлорохін нібито може позбавити коронавірус здатності заражати людей за 6 днів. Пацієнти з COVID-19, що стали учасниками випробувань і отримували хлорохін, продемонстрували швидке і ефективне відновлення. Також у них різко скоротилася кількість часу, протягом якого вони залишалися заразні.

07:15 Президент США Дональд Трамп заявив, що федеральні правила соціального дистанціювання через коронавірус можуть бути посилені, а обмеження на поїздки в Китай і Європу залишаться в силі. Він також закликав американців допомогти в боротьбі з коронавірусом за допомогою жорстких заходів, які будуть діяти до кінця квітня.

06:58 Перший хворий на коронавірус народний депутат, член групи "Довіра" Сергій Шахов, пішов на поправку. Його діагноз підтвердився 18 березня, а 30 числа він виписався з лікарні.

06:52 У Сентрал-парку Нью-Йорка розгорнули польовий госпіталь - будівельники почали ставити білі медичні намети на одній з галявин парку на вихідних. Нью-Йорк зараз один з основних осередків епідемії коронавірусної хвороби в США.

06:40 Карантин. У парках Києва брудно, відпочиває багато людей. Качок у водоймах немає.

06:24 Один з пасажирів рейсу Доха-Київ, який відправився на обсервацію в готель "Козацький", відчув себе погано. Його госпіталізували з підвищеною температурою.

Відомо, що це 30-річний чоловік з Київської області. У нього взяли аналізи для проведення тесту на COVID-19. Якщо буде позитивний результат, перевірять на коронавірус і всіх контактних людей.

6:10 Третій тест канцлера ФРН Ангели Меркель на коронавірус виявився негативним.

06:00 Станом на цей час загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, в світі становить 37 686 осіб.

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - 11 591 осіб і в Іспанії - 7 716. У Китаї - 3 187 осіб за весь час епідемії. Всього в світі 785 709 інфікованих, одужали 165 837 осіб.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США (164 274), Італія (101 739), Іспанія (87 956), Німеччина (66 885), Франція (45 170) та Іран (41 495).

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами