RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Коронавірус "атакує" видужалих повторно: вчені зробили страшну заяву

У Південній Кореї виявили позитивні результати тестів у пацієнтів, які вилікувалися від коронавірусу COVID-19. Це може свідчити, що вірус здатний реактивуватися.

Коронавірусом заражено 1,5 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє британське видання Daily Mail.

У повідомленні корейського центру з контролю і профілактиці захворювань сказано, що вірус, швидше за все, реактивований і "може знаходитися в стані спокою на невиявний рівнях в клітинах людини". Поки невідомо, чи буде передаватися "реактивований коронавірус".

Видання зазначає, що раніше японські експерти були стурбовані можливими рецидивами COVID-19 - так сталося з літньою подружньою парою в префектурі Осака.

"Повідомлення про те, що пацієнти з негативним результатом тесту згодом дали позитивний результат, явно викликають занепокоєння. Малоймовірно, що вони були би повторно заражені, очистившись від вірусу, оскільки вони, швидше за все, створили б імунну відповідь на вірус, який запобіг би такому повторному зараженню", - прокоментував ці повідомлення фахівець з вірусології в Університеті Лідса, професор Марк Харріс.

Експерт припускає, що позитивний результат пов'язаний з тим, що люди насправді остаточно не вилікувалися і залишалися зараженими коронавірусом.

Іншу думку висловив професор інфекційних захворювань в Університеті Східної Англії Пол Хантер. За його словами, звичайні тести на коронавірус можуть давати неправильний результат в 20-30% випадків. Ймовірно, саме це сталося з південнокорейськими пацієнтами.

Як повідомляв "Апостроф", за спостереженнями фахівців Лондонської університетської лікарні причиною високої смертності при зараженні коронавірусом COVID-19 є так званий цитокіновий шторм, який вбиває пацієнта.