RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Били кувалдою і відрізали голову: спливли моторошні деталі про знущання найманців Путіна в Сирії

Стало відомо про звірства декількох найманців так званої ПВК "Вагнера", скоєні російськими громадянами на території Сирії.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Нову газету".

Зазначається, що йдеться про події трирічної давнини, коли російська ПВК звільнила від ІДІЛ родовище Аш-Шаєр в Сирії, після чого повісила на ворота газопереробного заводу відрізану голову громадянина Сирії Хаммаді Таха Аль-Бута.

Хаммаді роздробили руки і ноги кувалдою, відрізали голову, відрубали руки, паралельно знущаючись і жартуючи. Обезголовлене тіло підвісили за ноги і спалили. Голову підвісили на паркані.

Відео доступне за посиланням.

Відзначимо, ПВК "Вагнера" відрізнялася звірствами і під час війни на Донбасі. Однак своїми знущаннями над людьми заслужила слави не грізної структури, якої слід боятися, а зграї головорізів, яка терпить регулярні поразки на полі бою.

Прикладами неспроможності у військових діях служать розгром під сирійським Хішамом, провальна операція в Мозамбіку, що завершилася втратою Кабо-Дельгадо і великою кількістю загиблих російських найманців; наступ в Лівії, який захлинувся, і оточення військ Халіфи Хафтара в районі авіабази Аль-Ватійя, в складі якої так само знаходяться вагнеровці.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися фотографії громадян Молдови та Білорусі, які, імовірно, є найманцями так званої ПВК "Вагнера".