RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Це підробка! Китай влип у гучний скандал із захисними масками, фото

Доставлені з Китаю українським транспортним літаком Ан-225 "Мрія" до Польщі 7 млн медичних масок мають підроблені сертифікати.

Європа починає тестувати вакцину: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомило польське видання Gazeta Wyborcza.

З відкритих джерел журналістам стало відомо, що компанія Guangdong Nafei Industrial Holding Co. Ltd, яка виробляла ці маски, працює в сфері виробництва паперу, а сертифікат зі знаком CE для масок був виданий італійською компанією Ente Certificazione Macchine (ECM).

Ці сертифікати, стверджує видання, були підроблені китайськими виробниками, оскільки 3 квітня компанія ECM опублікувала повідомлення, в якому заявила, що не є уповноваженою в сфері засобів індивідуального захисту і не видає сертифікати CE.

"Використання нашого імені і номера в масках є шахрайством і зловживанням, і ми робимо кроки, щоб відстежувати і повідомляти про всі фальшивих сертифікати", - сказано в заяві італійської компанії.

Як розповіла виданню професор Катажина Майшіцка, керівник відділу індивідуального захисту Центрального інституту охорони праці, Ente Certificazione Macchine не уповноважений видавати сертифікати типу UE, які дозволяють виробнику маркувати ці продукти знаком CE.

Президент польської транснаціональної корпорації KGHM Polska Miedź, яка оплатила медичний вантаж, Марцин Хлудзіньскій запевняє, що всі засоби захисту перевірені, мають багато документів, які підтверджують якість, і вже використовуються в лікарнях.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі було опубліковано відео з застереженням, як неправильно носити засоби індивідуального захисту під час пандемії коронавірусу.