RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Десяткам країн потрібна термінова допомога: з'явився тривожний прогноз поширення коронавірусу

У Міжнародному комітеті порятунку (IRC) попереджає, що якщо не вжити ніяких термінових кроків, то коронавірусом може заразитися один мільярд людей у всьому світі.

Справжня "битва" ще попереду: як змінюється ситуація з коронавірусів в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє BBC.

"Один мільярд людей може заразитися коронавірусом у всьому світі, якщо вразливим країнам не буде надано невідкладну допомогу", - попередили в IRC.

У Звіті IRC уточнюється, що в зв'язку з подальшим поширенням пандемії у всьому світі може бути від 500 000 000 до 1 мільярда інфікованих.

В організації заявили, що поки вкрай необхідна фінансова і гуманітарна допомога для уповільнення глобального поширення коронавірусу.

Зокрема, за прогнозами комітету, Афганістану і Сирії, необхідно "термінове фінансування", щоб уникнути великих спалахів епідемії. У десятках країн, які постраждали від збройних конфліктів і нестабільну економічну ситуацію, може загинути більше 3 мільйонів чоловік.

"Залишається невеликий проміжок часу, щоб дати адекватну відповідь, - застерігають в організації. - Ці цифри повинні служити дзвінками тривоги для своєчасної реакції".

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в Україні стартувало тестування на антитіла до коронавірусу.