RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Як астронавти готуються до історичного польоту на ракеті Ілона Маска: фото і відео

У середу, 27 травня, о 23:33 за київським часом зі стартового майданчика в космічному центрі Кеннеді у Флориді відбудеться запуск ракети SpaceX. На борту будуть двоє астронавтів.

ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ ЗАПУСКУ FALCON 9 І CREW DRAGON

Фото і відео підготовки астронавтів до історичного польоту публікують в Twitter NASA і SpaceX.

Командир корабля - 53-річний Даглас Джеральд Херлі, астронавт, пілот-випробувач і полковник корпусу морської піхоти, для якого цей політ стане третім у кар'єрі. Другим пілотом, який летить на Crew Dragon, став Роберт Бенкен (49 років), астронавт, підполковник ВПС і Глава управління астронавтів NASA з 2012 по 2015 г. Для Бенкена це також третій політ.

Falcon 9 Block 5 з кораблем Crew Dragon відправиться в космос, де 28 травня корабель має "наздогнати" МКС і пристикуватися до переднього стикувального вузла модуля Harmony. Якщо місія Crew Dragon Demo-2 увінчається успіхом, SpaceX і NASA почнуть підготовку до повноцінної експлуатації кораблів Crew Dragon.

Як повідомляв "Апостроф", 29 січня аерокосмічна компанія Ілона Маска SpaceX за допомогою ракети-носія Falcon 9 вивела на орбіту 60 супутників зв'язку для місії глобального інтернету Starlink.