RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Історичний запуск ракети Falcon 9 і корабля Crew Dragon на МКС: онлайн трансляція

У середу, 27 травня, о 23:33 за київським часом зі стартового майданчика в космічному центрі Кеннеді у Флориді мав відбутись запуск ракети SpaceX.

Незадовго до запуску його відклали через погоду. Нова спроба запуску відбудеться 31 травня.

Політ є частиною другого етапу програми NASA і компанії Ілона Маска SpaceX з розвитку приватних пілотованих космічних кораблів.

Це буде перший в історії пілотований політ приватної компанії і перший американський пілотований політ з 2011 року. У разі успіху польоту "Роскосмос" втратить контракти, які принесли йому $ 4 млрд за дев'ять років, а Ілон Маск застовпить за собою місце головного космічного підрядника NASA.

Як пише itc.ua, Crew Dragon Demo-2 стане 86 стартом для ракет сімейства SpaceX Falcon 9. За минулий з першого запуску десятиліття ракета-носій отримала кілька серйозних апгрейдів і поліпшень. Представлена в 2018 році версія Block 5 є на поточний момент основний ракетою SpaceX, і саме вона отримала так званий Human-rating certification NASA.

У місії Crew Dragon Demo-2 використовується корабель з серійним номером C206, це п'ятий Dragon 2, побудований SpaceX. Корабель з серійним номером C201, який брав участь у першій тестовій місії Crew Dragon Demo-1 і побував в космосі в березні 2019 р був знищений під час статичного запису, попереднього In-Flight Abort Test.

У місії Demo-2 візьмуть участь два астронавта. Командиром корабля призначений Даглас Джеральд Херлі (53 роки), астронавт, пілот-випробувач і полковник корпусу морської піхоти, для якого цей політ стане третім у кар'єрі. Другим пілотом Crew Dragon став Роберт Бенкен (49 років), астронавт, підполковник ВПС і Глава управління астронавтів NASA з 2012 по 2015 г. Для Бенці це теж третій політ.

Falcon 9 Block 5 з кораблем Crew Dragon відправиться в космос, де 28 травня корабель має "наздогнати" МКС і пристикуватися до переднього стикувального вузла модуля Harmony. Якщо місія Crew Dragon Demo-2 увінчається успіхом, SpaceX і NASA почнуть підготовку до повноцінної експлуатації кораблів Crew Dragon.

Як повідомляв "Апостроф", 29 січня аерокосмічна компанія Ілона Маска SpaceX за допомогою ракети-носія Falcon 9 вивела на орбіту 60 супутників зв'язку для місії глобального інтернету Starlink.