RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Історичний політ SpaceX на МКС: онлайн трансляція

У суботу, 30 травня, о 22:22 по Києву, вперше на станцію МКС в навколоземний простір люди відправилися на транспорті, створеному приватною компанією SpaceX бізнесмена Ілона Маска в кооперації з NASA.

Трансляція запуску на орбіту ракети Falcon 9 з частково багаторазовим пілотованим кораблем Crew Dragon доступна на "Апострофі".

Політ є частиною другого етапу програми NASA і компанії Ілона Маска SpaceX з розвитку приватних пілотованих космічних кораблів.

На борту в тест-місії два досвідчених астронавти, які двічі літали на човниках Space Shuttle: 49-річний пілот Роберт "Боб" Льюїс Бенкен і 53-річний командир Даглас "Даг" Джеральд Херлі.

За останніми даними, погода на космодромі оцінюється як льотна, тому ніяких перешкод для польоту бути не повинно.

Оновлено: запуск успішно відбувся. Ракета Falcon 9 вивела корабель Crew Dragon з астронавтами на орбіту і успішно приземлилася.


Це перший в історії пілотований політ приватної компанії і перший американський пілотований політ з 2011 року. У разі успіху польоту "Роскосмос" втратить контракти, які принесли йому $ 4 млрд за дев'ять років, а Ілон Маск застовпить за собою місце головного космічного підрядника NASA.

Нагадаємо, що 27 травня через "нельотну" погоду запуск відклали на наступне стартове вікно.

Як повідомляв "Апостроф", раніше аерокосмічна компанія Ілона Маска SpaceX за допомогою ракети-носія Falcon 9 виводила на орбіту супутники зв'язку для місії глобального інтернету Starlink.