RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Батут працює: Ілон Маск відповів на зухвалий випад глави "Роскосмосу", відео

Після успішного запуску пілотованого корабля Crew Dragon, який доставить американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію, засновник компанії SpaceX Ілон Маск відповів на давній жарт глави "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна про батут.

"Батут працює... Це жарт для присвячених", - сказав Маск в ході спілкування з журналістами.

Таким чином він нагадав, як в 2014 році Дмитро Рогозін жартома запропонував Сполученим Штатам доставляти астронавтів на МКС за допомогою батута, коментуючи санкції, введені Вашингтоном щодо російської космічної галузі.

У тому ж 2014 році NASA і SpaceX уклали контракт на 2,6 мільярда доларів на створення пілотованої версії космічної вантажівки Dragon. До 2024 року компанія Маска повинна в ході 12 місій доставити на МКС 48 астронавтів.


Раніше польоти на МКС американських астронавтів забезпечував "Роскосмос", контракти з NASA принесли росіянам 4 млрд доларів прибутку за 9 років.

Глава NASA Джеймс Брайденстайн на прес-конференції зауважив, що глава Роскосмосу особисто поки не привітав його з успішним запуском Crew Dragon.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Ілон Маск поділився в Twitter планами на будівництво кораблів Starship і доставкою людей з Землі на Марс.