RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Катастрофа МН17 на Донбасі: оприлюднено нові фотодокази вини бойовиків

У Нідерландах на слуханнях у справі про авіакатастрофу пасажирського "Боїнга" Malaysia Airlines, який був збитий над Донбасом у 2014 році, було продемонстровано докази того, що лайнер був збитий саме російською ракетою.

Як повідомляє австралійський телеканал 9news, представник обвинувачення прокурор Тейс Бергер в понеділок, 8 червня, повідомив, що в тілах членів екіпажу було виявлено осколки ракети, випущеної з російського зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Ці осколки виявили детективи з поліції Австралії. Експерти звернули увагу на металеві фрагменти, які характерні для російських ракет 9М38М1 і 9М38.

"У тілах членів екіпажу було виявлено 29 сталевих осколків. Один з них мав форму метелика. Судмедексперт виявив осколок в тілі капітана екіпажу", - цитує Бергера телеканал.

За словами Бергера, всього в районі вибуху зібрали 370 осколків.

Ці докази допомогли слідству виключити інші версії катастрофи, зокрема вибух на борту, атаку винищувача, про що раніше заявляли в Росії, або застосування будь-якої іншої ракети.

Як повідомляв "Апостроф", в Нідерландах 8 червня розпочався другий блок слухань у справі про збитий Boeing рейсу МН17 в небі над Донбасом влітку 2014 року, проте жоден з чотирьох обвинувачених не з'явився.