RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Спливли нові докази провини бойовиків в катастрофі МН17

У Нідерландах 8 червня розпочався другий блок слухань у справі про збитий Boeing рейсу МН17 в небі над Донбасом влітку 2014 року, проте жоден з чотирьох обвинувачених не з'явився.

Про це повідомляє "ТСН".

Засідання проходило без обвинувачених. Тільки один з четвірки - старший офіцер російського ГРУ у відставці Олег Пулатов був представлений двома нідерландськими адвокатами.

Розслідування встановило, що літак був збитий саме ракетою з установки "БУК", з території, яка була під контролем угруповання ДНР. Для цього слідчі виключили інші можливі причини катастрофи. І провели серію експериментів, частина яких була проведена в Україні.

Дві організації - Нідерландська національна аерокосмічна лабораторія, і Бельгійська королівська військова академія незалежно один від одного прийшли до висновку що "БУК" стріляв з території, яка перебувала під контролем ДНР.

Крім того, прокуратура розповіла про те, яким чином отримала значну кількість перехоплень телефонних переговорів. Їх передала слідству Служба безпеки України. Після цього, їх ретельно перевіряли. Для цього використовували технології, які дозволяють визначити місце розташування абонента за сигналами від мобільних передавачів. Прийшли до висновку, що записам можна вірити.

Як повідомляв "Апостроф", в Міністерстві закордонних справ України вважають, що вироків для винних у катастрофі літака Boeing MH17 можна чекати не раніше, ніж через кілька років.