RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Розгадали "дев'ять ключів": в США знайшли скарб вартістю в мільйон доларів

У США знайшли скарб вартістю мільйон доларів, який сховав у Скелястих горах (національний парк Йеллоустоун, США) колекціонер Форест Фенн і зашифрував місце скарбу в віршах-підказках.

Про це Фенн повідомив CBS News.

Фенн сховав скриню з дорогоцінними каменями, золотими монетами та ювелірними виробами в кінці 1990-х, коли у нього діагностували рак, і розповів про це в 2010 році у своїй автобіографії. Таким чином він збирався залишити про себе особливу згадку. Розвиток хвороби вдалося зупинити, але ідею зі скарбом Фенн все одно реалізував.

Нещодавно Фенн повідомив, що з ним зв'язалася людина, яка знайшла скриню. На підтвердження знахідки цей чоловік надіслав фотографію. Розкривати свою особу він не захотів. Колекціонер додав, що, за словами шукача скарбів, знайти захований скарб йому допомогли вірші-підказки з книги Фенна.

Всього в книзі було дев'ять ключів - тільки розгадавши їх всі, можна було знайти скарб. Пошуками займалися тисячі людей. Як мінімум четверо шукачів скарбів загинули. Фенн говорив, що скриня знаходиться в безпечному місці, але, тим не менш, закликав бути обережними при пошуках.

Відповідаючи на питання CBS, як він себе почуває після того, як скарб знайшли, Фенн сказав: «Не знаю. Наполовину це радість, наполовину - смуток від того, що історія закінчилася».

Нагадаємо, у Польщі знайшли скарб вагою близько 5,5 кг, що складається з майже 1800 срібних монет, який вважається одним з найбільших скарбів римського періоду, виявленого на території країни.