RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Катастрофа MH-17: представники бойовиків виступили з різкою заявою

У Нідерландах після майже двотижневої паузи відновилися судові слухання у справі про збитий над Донбасом у 2014 році рейсі МН17. На засіданні 22 червня виступили адвокати одного з обвинувачених - підполковника ГРУ Росії Олега Пулатова.

Про це повідомляє повідомляє NOS.

Захист Пулатова заявив, що нідерландські прокурори помиляються, вважаючи, що літак був збитий з ракети "Бук". За словами адвоката, в ході розслідування прокуратура занадто покладалася на інформацію та свідків з України. У той час, як він стверджує, що нібито є вказівки на те, що Україна використала пасажирські літаки в якості "живого щита" для своїх винищувачів.

"Як би неймовірно це не звучало, це необхідно розслідувати", - наполягає адвокат.

Захист показав кадри людей, які нібито бачили два винищувачі, коли збили MH17, і хочуть, щоб ці свідки були заслухані.

Адвокат також заявив, що справа складається з понад 40 000 сторінок і включає шість років досліджень, але "важлива інформація відсутня".

"На місці катастрофи не змогли провести криміналістичні розслідування, і воно було без нагляду протягом чотирьох місяців. Тому не можна виключати, що докази були втрачені, змінені або навіть додані", - заявила захист.

Ван Ейк також вважає, що державна прокуратура "поспішно" вирішила залучити до кримінальної відповідальності Пулатова.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області був збитий пасажирський Boeing 777 рейсу МН17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, в результаті чого загинули всі 298 людей, що перебували на борту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прокуратура Нідерландів заявила про наявність свідка запуску ракети. За даними прокуратури, свідок, якого називають X48, був присутній на місці пострілу і заявив в 2016 році, що бачив зенітно-ракетну установку, а також запуск ракети і слід, що залишився після її запуску.