RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Що чекає українських туристів в умовах карантину в Туреччині: розповідь і фото

У Туреччині в умовах карантину підготували всі заходи безпеки, щоб знизити ризики зараження коронавірусом.

Про це повідомляє УНІАН.

Щоб зберегти туристичний сезон місцева влада та бізнес розробили масштабну систему протидії COVID-19. Після інспекції аеропорту, готелів і туристичних пам'яток журналістами вони прийшли до висновку, що шансів заразитися в Туреччині менше, ніж в Україні.

Безпека в аеропортах

В аеропортах країни всі бажаючі можуть пройти тестування на коронавірус. Але воно обов'язкове для пасажирів, у яких температура вища 37,8 градуса.

Процедури з безпеки не створюють дискомфорту відпочиваючим. Наприклад, прилітаючим в аеропорт "Даламан" туристам, на відміну від українського "Борисполя", не міряють температуру тіла індивідуально. Тому на виході з літака не створюються черги. Там встановлено спеціальні камери, які сканують людей, визначаючи з температуру. На моніторі видно тих, у кого вона підвищена.

Туристів з температурою виводять з потоку, мінімізуючи їх контакт з іншими пасажирами. Всі люди повинні бути в масках. Контроль ведуть в літаку і в аеропорту прибуття.

Для мандрівників в будівлі аеропорту розміщені плакати з інформацією про COVID-19. Там описані симптоми хвороби і способи зараження. Також на плакатах можна прочитати й про інші хвороби.

Місця скупчення людей розмічені мітками з соціальною дистанцією. А килимки на підлозі просякнуті дезінфікуючими засобами. Також працівники аеропорту обробляють і багаж пасажирів. Тому валізи туристам доводиться чекати трохи довше звичайного.

У будівлі періодично включають вентилятор, щоб оновлювати і фільтрувати повітря. Працівники через гучномовці також нагадують карантинні правила.

На виході з аеропорту таксисти зустрічають гостей в масках, так само роблять і водії автобусів від турфірм і водії міського транспорту. Пасажирам, які ігнорують правила, турки роблять зауваження.

Дотримання правил на вулицях курортних міст

До заходів безпеки в Туреччині ставляться більш серйозно. Працівники сфери послуг завжди зустрічають клієнтів в засобах індивідуального захисту. Також турки носять їх і на вулиці. У багатьох об'єктах сфери послуг, готелях і органах державної влади можна взяти маску безкоштовно.

Скрізь в містах встановлено лайтбокси та білборди з інформацією про коронавірус на різних мовах. Санітайзери розміщені буквально на кожному кроці.

Готелі

Дуже серйозно поставилися до безпеки людей об'єкти розміщення. Там проводять вимірювання температури. На підлозі є розмітка для дотримання соціальної дистанції. Скрізь є антисептики. А вхід в зали і ресторани дозволений тільки в масці. Їх, до речі, можна взяти в готелі безкоштовно.

Валізи прибулих гостей дезінфікують. Також обробляють меблі в барах і холах. У номерах також проводиться дезінфекція, зокрема навіть вимикачів і пультів.

На шведських столах їжа захищена скляною перегородкою. Їжу за вибором гостей видають кухарі в засобах захисту.

Пляжі

Пляжі Туреччини облаштували так, щоб люди могли дотримуватися дистанції. Там також є антисептики, якими можна скористатися.

Також читайте матеріал "Апострофа": Що чекає українців на відпочинку в Туреччині в коронавірусний рік.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: