RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Пірати захопили танкер з українцями

У Гвінейській затоці біля узбережжя Нігерії озброєні пірати захопили в полон 13 членів екіпажу танкера Curacao Trader, який йшов під прапором Ліберії. Серед заручників - четверо українців.

Про це повідомив в коментарі "5 каналу" начальник відділу менеджменту кризових ситуацій МЗС України Максим Коваленко.

Напад стався у віддаленому від берега місці, де раніше таких інцидентів не було. Припускаэться, що пірати пересуваються великим кораблем, а не швидкісними човнами.

"На танкері перебувало 19 членів екіпажу, з яких 13 були захоплені. Серед захоплених моряків 4 громадян України. Решта членів екіпажу забарикадувалися на судні і зараз знаходяться в безпеці", - повідомив подробиці події представник МЗС.

За його словами, посольства України в Нігерії та в Великобританії встановили зв'язок з судновласниками танкера Curacao Trader і оператором судна, щоб уточнити всі обставини.

Як відомо, морський шлях через Гвінейську затоку є одним з найнебезпечніших в світі - пірати захоплюють тут торгові і вантажні кораблі та їх екіпажі з метою отримання викупу.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в травні цього року звільнили з полону членів екіпажу судна MSC TALIA F, захопленого піратами в Гвінейській затоці 22 березня.