RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Bloomberg: У Китаї зафіксовано найбільший сплеск коронавірусу після епідемії в Ухані

У понеділок, 27 липня, Китай повідомив про новий спалах коронавірусної інфекції - на COVID-19 захворіла 61 особа, при чому 41 з них - в автономному районі Синьцзян.

Про це повідомляє Bloomberg.

Нові спалахи COVID-19 в світі

"Сплески інфекції ілюструють неможливість викорінення збудника навіть країною, здатною швидко і рішуче відреагувати. Спалахи спостерігаються в усьому Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і в деяких частинах Європи, оскільки ослаблення заходів соціального дистанціювання дозволяє коронавірусу знову швидко поширитися", - сказано в матеріалі.

Китай не може перемогти коронавірус

Незважаючи на свій успіх в стримуванні першої хвилі, яка заразила понад 80 тисяч осіб, головним чином в провінції Хубей, Китай до цього часу не може перемогти вірус. Він знову з'являється в різних регіонах країни.

Ситуація з коронавірусом в світі

Коронавірус SARS-CoV-2, який став причиною світової пандемії, вперше був виявлений в Ухані, Китай, в грудні 2019 року. Вже 30 січня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила цей спалах надзвичайною ситуацією, а 11 березня - пандемією. На даний момент по всьому світу зареєстровано понад 16 млн випадків зараження COVID-19. Коронавірус забрав життя понад 650 тисяч людей.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за минулу добу підтверджено 807 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Всього станом на ранок понеділка, 27 липня, в країні зафіксовано 65 656 заражених на COVID-19.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: