RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Люди по всьому світу почали отримувати загадкові посилки з Китаю - їх краще не відкривати

Люди по всьому світу отримують поштою дивні пакети насіння без пояснення того, навіщо вони і чому їх відправили.

Про це повідомляє видання The Mirror.

Про посилки відомо лише те, що вони з Китаю. В упаковці є листок з написами китайською мовою і маркуванням під коштовності, можливо, щоб уникнути перевірок безпеки.

Люди з США і Британії кажуть, що отримали посилки несподівано. Тільки в штаті Флорида було зареєстровано 630 таких випадків. Також 100 сімей в Англії заявили про отримання насіння.

Люди не знають, чи безпечно відкривати пакети. Також не відомо, чи можна садити це насіння. Міністерство сільського господарства США (USDA) застерігає від посадки насіння, оскільки воно може включати інвазивні види рослин, які можуть загрожувати місцевим рослинам. Також в міністерстві заявляють, що будь-хто, хто отримає таку посилку, повинен повідомити їм про це. Далі слід дочекатися інструкцій щодо того, що робити з насінням.

Агентство з охорони здоров'я тварин і рослин Британії (APHA) також застеріг від посадки цього невідомого насіння.

Пізніше розслідування показало, що пакети можуть включати насіння трави, такі як м'ята, розмарин і шавлія, а також насіння гібіскуса, троянди, лаванди, гірчиці і капусти. Ці рослини на перший погляд безпечні, але жителям все одно варто повідомити про отримання такої посилки.

Припускають, що такі інциденти можуть бути частиною схеми шахраїв.

Ван Веньбінь, міністр закордонних справ Китаю, заявив на брифінгу, що у Китая є обмеження на розсилку насіння будь-якого роду. Він підтвердив, що адресні ярлики на посилках були досліджені, і вони підроблені.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що ризику передачі коронавірусу при контакті з посилками з Китаю не виявлено.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: