RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Трамп підписав указ про боротьбу з TikTok: всі деталі скандалу

Президент США Дональд Трамп підписав указ, який забороняє будь-які угоди з китайською компанією ByteDance - власником популярної соціальної мережі TikTok. Санкції вступають в силу через 45 днів і покликані усунути загрозу, яку платформа являє для безпеки США.

Про це повідомляє "ВВС".

Американські спецслужби висловлювали побоювання, що сервіс може використовуватися для збору персональних даних громадян країни. Крім того, Трамп також заявляв, що TikTok небезпечний, оскільки з його допомогою може поширюватися дезінформація.

У своєму указі Трамп зазначає, що він "зобов'язаний ужити додаткових заходів, щоб ліквідувати загальнонаціональну надзвичайну ситуацію щодо інформаційних і телекомунікаційних технологій".

"Зокрема, поширення в США мобільних додатків, які розробляють і якими володіють компанії з Китайської Народної Республіки, становить загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці США. Зараз настав час вжити заходів, щоб усунути загрозу, яка виходить від одного з таких мобільних додатків - TikTok ", - уточнив глава Білого дому.

Пояснюючи своє рішення, Трамп зазначив, що TikTok збирає дані про користувачів, що може дозволяти їм відслідковувати пересування співробітників американських урядових структур, а також збирати відомості і використовувати їх для шантажу або з метою шпигунства.

Президент США також зазначив, що TikTok цензурує пости на політично невигідні Китаю теми, такі, як протести в Гонконзі або поводження з уйгурами.

Трамп додав, що американське Міністерство внутрішньої безпеки, Адміністрація транспортної безпеки (яка серед іншого відповідає за перевірки в аеропортах), а також армія США заборонили використання TikTok на службових телефонах.

Разом з тим, менеджмент TikTok неодноразово заперечував звинувачення в тому, що платформа контролюється китайською владою або ж ділиться з ними даними своїх передплатників. У компанії заявили, що TikTok не планує залишати американський ринок.

"Ми не плануємо нікуди йти. Ми тут надовго, продовжуйте ділитися своїм голосом через наше додаток і давайте захистимо TikTok", - написала в одній з соцмереж директор TikTok по Північній Америці Ванесса Паппас, додавши, що додаток безпечний для особистих даних.

Як повідомляв "Апостроф", в Техасі (США) трьох підлітків госпіталізували через небезпечний челендж в TikTok. Всі вони вживали аптечний препарат, що викликає галюцинації.