RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Підлітки влаштували небезпечний челлендж в TikTok - троє опинилися в лікарні і могли померти

У Техасі (США) трьох підлітків госпіталізували через небезпечний челендж в TikTok. Всі вони приймали аптечний препарат, що викликає галюцинації.

Про це пише Dazed.

В рамках челлендж #Benadryl користувачі соцмережі в великих дозах п'ють ліки від алергії "Бенадріл", щоб викликати галюцинації. Відео з хештегом #Benadryl в TikTok набрали вже близько 5,5 мільйона переглядів.

Всі троє пацієнтів були госпіталізовані в Дитячий медичний центр Кука в травні. Зараз вони йдуть на поправку, проте лікарі попереджають, що, хоча препарат Benadryl і продається без рецепта, передозування ним небезпечне і може призвести навіть до летального результату.

"Надмірна кількість дифенгідраміна, що є діючою речовиною "Бенадрілу", може викликати прискорене серцебиття і аритмію, а також галюцинації і судоми. Крім того, передозування може викликати затримку сечі, тому під час лікування може знадобитися сечовий катетер", - пояснила медсестра Ембер Джевісон.

Одним з підлітків, які потрапили в лікарню, стала 14-річна Ребекка, вона прийняла 14 пігулок "Бенадрілу".

"Це було моторошно. У неї були галюцинації, вона говорила уривками. Її пульс був 199", - розповіла мати дівчинки.

Медики попередили батьків про інші потенційно небезпечні челленджі, які поширилися в TikTok.

Наприклад, #nutmegchallenge, в ході якого користувачі п'ють від двох до чотирьох столових ложок мускатного горіха з молоком або водою. Як і в випадку в "Бенадрілом", таким чином учасники челенджу намагаються викликати галюцинації.

За даними Американської асоціації клінічної хімії (AACC), така кількість мускатного горіха може викликати сухість у роті, збудження, переохолодження, галюцинації, а в деяких випадках - смерть.

Як повідомляв "Апостроф", в Індії 10 осіб смертельно отруїлися антисептичним засобом, який приймали перорально. Оскільки алкоголь через карантин недоступний, місцеві жителі вживали антисептичний засіб на основі спирту.