RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У Мінську затримали українських волонтерів: всі подробиці

Сьогодні, 12 серпня, в Мінську затримали двох українських журналістів - Костянтина Реутського і Євгенія Васильєва.

Про це повідомила Білоруська асоціація журналістів (БАЖ).

"У районі площі Перемоги затримані українські журналісти Костянтин Реутський (Громадське телебачення) і Євген Васильєв. Їх затримали співробітники ДАІ, зв'язок з ними пропав", - йдеться в повідомленні.

Прес-секретар МВС Ольга Чемоданова, в свою чергу, повідомила, що затримані українські журналісти не були акредитовані в республіці.

"На жаль, вони не були акредитовані. Я повторю слова голови МВС Юрія Караєва, що наша принципова позиція - журналістів не чіпати. Але в даному випадку вони порушили адміністративне законодавство, так що їх відпустять - але швидше за все, після складання протоколу. Ми постараємося , щоб це сталося якомога швидше ", - сказала Чемоданова, коментуючи затримання Реутська і Васильєва.

У свою чергу "Громадське" уточнює, що Реутський і Васильєв є також волонтерами благодійної організації "Схід SOS".

Крім цього, інформацію про затримання підтвердило і МЗС України.

"12 серпня орієнтовно о 17:00 в Мінську затримано двох громадян України - Костянтина Реуцького і Євгена Васильєва. Посольство України в Білорусі вживає заходів щодо встановлення місця і умов тримання затриманих українців. Детальна інформація буде надана додатково", - повідомляє МЗС України в Twitter.

Варто відзначити, в середу голова МВС Білорусі Юрій Караєв доручив підлеглим "не чіпати" журналістів на масових акціях протесту, "крім випадків, де вони стають між порушниками і силами правопорядку".

"Моя принципова позиція - журналістів не чіпати! Крім випадків, де вони стають між порушниками і силами правопорядку", - наводяться в офіційному повідомленні МВС слова Караєва.

Як писав "Апостроф", в Білорусі силовики увірвалися в кафе, де побили і затримали працівників - молодих чоловіків.