RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Ударили по голові і добивали ногами: в Білорусі силовики жорстко затримують жінок

У Білорусі силовики на тлі протестів б'ють мотоциклістів, мало того - навіть дівчат.

Про це повідомляє auto.tut.by.

Відомо, що компанія мотоциклістів каталася по місту 11 серпня. У якийсь момент вони роз'їхалися у різні частини Мінська.

І ось деяких з них ОМОН жорстоко затримав в різних місцях міста. Наприклад, Марина розповіла, що кілька її друзів заїхали на Комарівку з боку "Монетки", щоб перекусити, і там їх затримали.

"Вони сиділи, пили каву, набіг ОМОН, всіх розкидали в машини, а мотоцикли залишилися стояти з ключами в замках, речами і шоломами. Мотоцикли знайомі хлопці перетягнули на стоянку. Знаю, що затримані зараз в Жодіно і на Окрестина. Дуже жорстко силовики затримали в Уруччя шістьох мотоциклістів, серед яких були дві дівчини. Момент затримання очевидці зняли на камеру ", - розповідає дівчина.

Крім цього, стало відомо, що одна із затриманих силовиками 35-річна Олена.

Білоруське видання поговорило з її сестрою Діною.

"Це було близько 21:30. Хлопці їхали один за одним, збиралися в'їхати на проспект Незалежності. Я знаю ще двох з їх компанії - Денис, приятель сестри, і подруга Христина. Там біля моста досить різкий поворот, за яким стояли п'ять машин міліції . Очевидці повідомили, що патрульні авто їх підрізали і зупинили. Моя сестра чи впала з байком, то чи врізалася кудись - в байці розбите захисне скло. А потім міліція їх побила. На відео, яке є в інтернеті, я впізнала свою сестру: її вдарили по голові, вона впала, після чого їй ще ногою дали ", - розповіла дівчина.

На місце події Діна потрапила, коли байкерів вже відвезли, а їх мотоцикли лежали на землі.

"Я півночі дзвонила в РУВС Першотравневого району, але там мені пояснити нічого не могли, тому що в той день було дуже багато затриманих. Тільки вранці мені сказали, що Олену відвезли в ЦИП на Окрестина", - розповіла сестра дівчини.

У списках ЦИП прізвища Олени немає, її сім'я не знає, за що затримана дівчина і коли щодо неї буде винесено якесь рішення.

Як писав "Апостроф", в Білорусі силовики влаштували флешмоб, вони викладають відео, на яких викидають або спалюють свою форму на знак протесту проти побиття силовиками мирних протестувальників.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: