RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Трамп ретвітнул "плівки Деркача" - навколо цього в США вибухнув скандал

Президент США Дональд Трамп ретвітнул ймовірний аудіозапис розмови п'ятого президента України Петра Порошенка з кандидатом в президенти США від Демократичної партії Джо Байденом, який був опублікований раніше народним депутатом Андрієм Деркачем.

Про це повідомляє CNN.

За відомою інформацією, Трамп ретвітнул так звані "плівки Деркача", що датуються 18 лютим 2016 року.

Згідно з даними ЗМІ, уривок, ретвітнутий Трампом, присвячений звільненню генерального прокурора України, який раніше проводив розслідування щодо власника української енергетичної компанії "Burisma", де син Джо Байдена, Хантер, займав місце в раді директорів.

Так, видання зазначає, що в бесіді можна почути, як Порошенко каже Байдену, що він прийняв відставку прокурора Віктора Шокіна "незважаючи на те, що у нас не було ніяких звинувачень в корупції, у нас немає ніякої інформації, що він робить щось не так".

Цікаво й те, що за деякий час Трамп видалив цей твіт. На сторінці видає помилку і пише, що "цей твіт недоступний".

Реакція в США

Сенатор Марк Уорнер, головний демократ у сенатському комітеті з розвідки, в понеділок відповів на ретвіт Трампа, закликавши президента посилити боротьбу з російською дезінформацією.

"Президент Сполучених Штатів ніколи не повинен бути рупором російської пропаганди", - написав Уорнер у власному твіті.

Крім цього, після того, як твіт був опублікований, офіційний представник кампанії Байдена Ендрю Бейтс сказав CNN в заяві, що Трамп "зазвичай нападав на суверенітет американських виборів" і сказав, що президент "знову безповоротно показав своє справжнє обличчя", зробивши такий крок - ретвіт російської пропаганди.

Як писав "Апостроф", 17 серпня, президент США Дональд Трамп заявив, що його головним суперником на виборах став не кандидат від демократів Джо Байден, а ЗМІ.