RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

У Туреччині збираються обійтися без російського газу: у Чорному морі відкрито найбільше родовище

Туреччина відкрила в Чорному морі найбільше в своїй історії родовище природного газу об'ємом 320 мільярдів кубометрів і планує відмовитися від імпорту блакитного палива.

Як пише "Анадолу", про це повідомив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

"Тестові і інженерні роботи завершені. Дані з свердловини вказують на високу ймовірність виявлення в тому ж регіоні нових родовищ газу. Тобто, резерви, виявлені в першій свердловині, можуть бути тільки частиною багатих ресурсів", - додав він.

Ердоган зазначив, що планується, що чорноморський газ стане доступним для жителів Туреччини в 2023 році. Це дасть можливість країні звільниться від залежності від імпорту блакитного палива, що створювало і матеріальні і моральні проблеми.

"Вірю, що надалі Туреччина буде дивитися у майбутнє з більшою впевненістю", - наголосив турецький лідер.

Ердоган уточнив, що на першому етапі почнеться кріплення свердловин. Після цього буде визначена концепція видобутку і підуть будівельні і монтажні роботи.

"Фактично користуватися джерелом почнемо, як тільки почнуть викачувати газ. Мета - передати чорноморський газ в користування народу в 2023 році", - каже президент Туреччини.

Як повідомляв "Апостроф", з початку року Туреччина різко скоротила закупівлі російського газу. За підсумками березня постачання "Газпрому" державної Botas і незалежним турецьким операторам скоротилися в 7 разів, до 210 млн кубометрів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: