RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Двигуни працювали кілька секунд після вибуху: спливли нові деталі аварії літака МАУ в Ірані

В Ірані фахівці отримали нові дані з "чорних ящиків" українського літака МАУ, який був збитий в січні під Тегераном. Аналіз розмов пілотів свідчить про те, що вони намагалися до останнього контролювати судно вже після першого удару, а у літака невдовзі після того виникли проблеми з електричним обладнанням.

Про це пише Associated Press з посиланням на іранську організацію цивільної авіації.

За словами глави іранської організації цивільної авіації Тураджа Дехкані Зангене, тривалість записів, зроблених після вибуху першої зенітної ракети, запущеної Іраном, становить 19 секунд. Однак друга ракета вразила літак через 25 секунд після першої.

Зангене повідомив, що це пов'язано з тим, що внаслідок першого вибуху ракети літак уразила шрапнель (вид артилерійського снаряду), якою, ймовірно, було пошкоджено бортові самописці.

Під час процесу вилучення даних із самописців були присутні представники США, України, Франції, Канади, Великої Британії та Швеції, громадяни яких загинули в авіакатастрофі.

За даними іранського інформагентства Tasnim, екіпаж із трьох людей, зокрема інструктор польотів, після того, як в літак влучила перша ракета, намагалися до останнього контролювати та керувати судном. З розмови пілотів стає зрозуміло, що у літака виникли електричні проблеми.

Інструктор польотів наказав увімкнути допоміжний блок живлення і визнав, що обидва реактивні двигуни ще працювали кілька секунд після вибуху.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві пройшли переговори представників Координаційної групи з Іраном з приводу катастрофи літака компанії "МАУ" поблизу Тегерана.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: