RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Що робили з Навальним в лікарні Омська - з'явилася детальна хронологія

Вдалося відновити послідовність дій лікарів при транспортуванні з Росії до Німеччини засновника Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального, який імовірно отримав важке отруєння за поки до кінця не з'ясованих обставин.

Про це пише видання "Ъ", посилаючись на свої джерела в медичних колах.

Варто нагадати, що Олексію Навальному стало погано на борту літака S7, який прямував з Томська в Москву, вранці 20 серпня. О 8:40 літак екстрено сів в Омську. О 9:10 лікарі швидкої допомоги приступили до реанімаційних заходів.

О 10:05 Навального госпіталізували в Омську лікарню швидкої медичної допомоги (ЛШМД) №1. Надалі для допомоги місцевим лікарям прибули фахівці з Москви.

Увечері 20 серпня в Омську лікарню приїхала дружина Олексія Навального Юлія, яка запропонувала відправити його для лікування до Німеччини. Російська влада оперативно погодили прибуття до Омська медичного спецлітака.

21 серпня

12:10 Літак з німецькою бригадою санітарної авіації здійснив посадку в аеропорту Омська.

12:30 Німецькій медичній бригаді запропонували проїхати в ЛШМД №1 для огляду пацієнта, проведення консиліуму і спільної оцінки необхідності і допустимості його транспортування до Німеччини. У відповідь представники німецької бригади лікарів заявили, що не мають наміру оглядати пацієнта в клініці. Після чого, отримавши безвізовий коридор від міграційної влади, лікарі вирушили до готелю, який їм надали.

16:00 Співробітники ЛШМД №1 приїхали в готель для бесіди з німецькою бригадою санітарної авіації. Омські лікарі запропонували провести спільний огляд пацієнта з метою оцінки допустимості його транспортування і отримали згоду.

17:00 Німецькі фахівці приїхали в лікарню.

17: 10-19: 00 Пройшли спільне обговорення та огляд пацієнта у відділенні з бригадою медичних працівників міжнародної компанії санітарної авіації. З урахуванням проведених досліджень і наявності позитивної динаміки в стані пацієнта, судячи за повідомленнями російських лікарів, прийнято спільне рішення про відсутність екстреної необхідності в транспортуванні хворого.

19:05 Німецькі фахівці повернулися в готель.

20:00 Отримано результати додаткових досліджень з декількох незалежних лабораторіях.

20:30 Проведено медичний консиліум за участю московських фахівців. З огляду на динаміку поліпшень протягом доби, прийнято рішення про можливість транспортування пацієнта.

21:20 Юлії Навальній і німецькій бригаді повідомлено про можливість організації транспортування.

23:00 Отримано письмове підтвердження бажання дружини і брата пацієнта транспортувати його для подальшого обстеження і лікування в клініку "Шаріте" (Німеччина). По електронній пошті отримано письмове підтвердження клініки "Шаріте" про готовність до прийому пацієнта. Бригада медичних працівників міжнародної компанії санітарної авіації попередньо готова до транспортування. Розпочато підготовку пацієнта до неї.

23:10 Отримано інформацію від бригади медичних працівників міжнародної компанії санітарної авіації про готовність до вильоту повітряного судна в Німеччину о 8 ранку 22 серпня. На пропозицію прискорити час вильоту з німецької сторони було отримано негативну відповідь.

22 серпня

5:40 Пацієнт Навальний переданий реанімаційній бригаді швидкої допомоги для транспортування в аеропорт Омська.

6:00 Від'їзд реанімаційного автомобіля з пацієнтом в аеропорт.

Загальний час перебування Олексія Навального в омської ЛШМД №1 склав 44 години (з 10 ранку 20 серпня до 6 ранку 22 серпня).

За інформацією видання "Комерсант" у джерела в омскій лікарні, за час перебування Олексію Навальному виконано вісім біохімічних досліджень крові, 11 досліджень кислотно-лужного стану крові, шість загальних аналізів крові, п'ять електрокардіограм, 25 досліджень рівня глюкози і чотири загальних аналізу сечі.

6:15 Бригада швидкої допомоги прибула до літака.

6:25 Прибуття до літака німецьких фахівців і пілотів.

6: 25-7: 35 Підготовка медичного обладнання повітряного судна до прийому пацієнта на борт, огляд пацієнта бригадою медичних працівників міжнародної компанії санітарної авіації.

7:45 Завершено завантаження пацієнта Навального на борт літака.

8:00 Літак з пацієнтом вилетів з Омська.

З хроніки подій 21 і 22 серпня ясно, що медики, які екстрено прилетіли за пацієнтом Навальний, не поспішали з тим, щоб забрати його з лікарні, фактично відклавши виліт на кілька годин. Нагадаємо, зі свого боку представники пана Навального раніше заявляли, що затримка була пов'язана з рішенням російських лікарів, які спочатку заявили, що транспортування може погіршити стан пацієнта.

Як писав "Апостроф", після отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального, якого доставили на лікування в німецьку клініку "Шаріте", канцлер Німеччини Ангела Меркель зажадала від президента РФ Володимира Путіна "в терміновому порядку повністю розслідувати цей акт". Однак колишнього впливу на російського президента у Меркель вже немає.