RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Apple створила захисні маски від коронавірусу, але купити їх не вийде: фото

Компанія Apple розробила маски для захисту від коронавірусної інфекції, які буде поширювати лише серед своїх співробітників.

Про це повідомляє Вloomberg.

Захисна маска Apple Face Mask - перша маска, створена в Каліфорнії технологічним гігантом для своїх співробітників. Раніше компанія створила маску ClearMask, яку поширювала серед медиків.

Над створенням Apple Face Mask працювали ті ж фахівці, що розробляють iPhone і iPad. Вона складається з трьох шарів для фільтрації вхідних і вихідних частинок. За словами співробітників компанії, маску можна прати і використовувати повторно до п'яти разів.

Вона виконана в характерному для Apple стилі і має великі покриття зверху і знизу носа і підборіддя. Її зав'язки регулюються по довжині.

Компанія заявила, що провела ретельні дослідження і випробування, щоб знайти підходящі матеріали для правильної фільтрації повітря. Apple почне розсилати персоналу Apple Face Mask протягом наступних двох тижнів.

Інша модель, ClearMask, є першою повністю прозорою хірургічної маскою, схваленої FDA. Вона не приховує обличчя, щоб глухі або слабочуючі люди могли краще зрозуміти, що говорить людина.

Перед створенням власних масок Apple надала співробітникам стандартні тканинні маски. Компанія також пропонує звичайні хірургічні маски клієнтам, які відвідують його роздрібні магазини.

Як повідомляв "Апостроф", філіппінський рятувальник Вінс Дізон записав на відео експеримент, в ході якого протестував більшість типів масок для боротьби з поширенням Covid-19. Чоловік тримав запальничку приблизно в 30 см від свого обличчя і намагався задути вогонь через різні маски.