RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Трамп звинуватив Росію в крадіжці і створенні гіперзвукової зброї: що про нього відомо і хто створив

Президент США Дональд Трамп заявив, що Росія викрала інформацію про розробки США і на її базі створила свою гіперзвукову зброю.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"У нас є супер-пупер ракета. Я називаю її супер-пупер, бо вона в п'ять разів швидша, ніж звичайні ракети. Але Росія отримала цю інформацію в адміністрації Обами, вона викрала її, і створила свою ракету. Але зараз у нас є така, яка набагато, набагато швидша", - сказав Трамп під час візиту в штат Міннесота.

Він додав, що США створили "наймогутнішу зброя".

"І це правда. Ми володіємо такою сучасною зброєю, що президент Сі і президент Путін, і всі інші заздрять нам", - заявив глава Білого дому.

У свою чергу РосЗМІ пишуть, що РФ має найсучасніші види зброї, кращі, ніж розробки інших країн. Такою є система "Авангард". Стверджується, що Росія почала масштабні роботи по створенню гіперзвуку в 2004 році.

За словами президента Росії Володимира Путіна, творцем гіперзвукової зброї "Авангард" став Герберт Єфремов. Він порівняв його з Сергієм Корольовим та нагородив орденом Святого апостола Андрія Первозванного.

Герберт Єфремов

Єфремов брав участь і керував створенням комплексів "Базальт", "Граніт", "Онікс", "Яхонт". Під його керівництвом створювали системи противосупутникової оборони, космічні лабораторії "Протон", пілотовані і автоматичні орбітальні комплекси "Алмаз" і "Алмаз-Т".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Дональд Трамп, заявив, що його країна має нову ядерну збройову систему, про яку не знає ніхто.